Tudor Costescu vorbește după eșecul cu Spania

Tudor Costescu, antrenorul echipei naționale a României a participat la conferința de presă ce a urmat meciului cu Spania, pierdut la Valencia, scor 41-94, în fereastra a 2-a din calificările FIBA EuroBasket 2022.

Tehnicianul reprezentativei tricolore și-a început discursul prin a felicita Spania pentru victorie și calificarea la turneul final. De asemenea, el a dorit să precizeze că nu dorește să caute scuze sau explicații pentru rezultatul final.

„Felicit Spania pentru victoria obținută și implicit pentru calificarea la turneul final. Nu a fost deloc un meci ușor pentru noi. Este chiar dureros când mă uit la rezultatul final. Nu doresc să mă ascund în spatele scuzelor, dar ceea ce am arătat noi în teren la acest meci este departe de cum ar trebui să se prezinte o echipă la o confruntare cu Spania în baschet. Am avut câteva momente bune de joc, dar lipsa de continuitate în efort și execuție au condus la acest deznodământ.”

Antrenorul echipei naționale a României a fost întrebat ce s-a întâmplat comparativ cu meciul tur, desfășurat la Cluj-Napoca, în februarie, când diferența a fost de 13 puncte, iar de această dată a fost de 53. Iată ce a spus Costescu:

„Nu cred că au fost doar aspecte baschetbalistice ce au condus la această situație. S-au întâmplat multe în această fereastră și este o situație radical diferită față de confruntarea din urmă cu opt luni la care se face referire. Deși, din păcate, nu s-au disputat prea multe meciuri de atunci. Nu e vorba despre atitudine sau tactică. A ținut mai mult de lucruri ce nu țin de baschet. Pur și simplu nu ne-am putut pregăti, ne-au lipsit jucători, ne lipsește continuitate în efort, experiență, jocuri oficiale. Prin urmare este o diferență enormă față de cum și unde ne aflam în februarie.”

Rugat să vorbească despre lucrurile pozitive pe care le-a remarcat în această fereastră, antrenorul naționalei României a afirmat:

„La cald, îmi este foarte greu să mă gândesc la lucruri pozitive, după un astfel de eșec. Este limpede că vom studia și analiza puținele aspecte pozitive experimentate de echipa noastră în această bulă. Chiar au existat astfel de momente, cu toate că pentru mine este extrem de greu să găsesc acum așa ceva. Cel mai important lucru este acela ca jucătorii să înțeleagă că au potențial să evolueze.”

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.