Tudor Costescu și Cosmin Radu se alătură lui Rapid București

Tudor Costescu și Cosmin Radu continuă să colaboreze. Cei doi au preluat funcțiile de antrenor principal (conform eurobasket.com) și preparator fizic la CS Rapid București. Aceștia sosesc de la FC Argeș Pitești, formație alături de care au colaborat în ultimii doi ani.

În vârstă de 48 ani, Tudor Costescu se întoarce în capitală, acolo unde a lucrat în trecut la Dinamo București și CSM București. El a mai antrenat pe SCM Timișoara, respectiv echipele naționale U18, U20, universitară și de seniori ale României.

Primul angajament al lui Costescu în eșalonul de elită al României s-a consemnat alături de CSM București, în prima jumătate a sezonului 2009/10. El a trecut pe banca lui BCM U Pitești la începutul anului calendaristic 2010 și a ghidat această echipă până la încheierea sezonului 2012/13.

Costescu a antrenat pe BC Timișoara în prima parte a sezonului 2013/14, după care a preluat funcția de antrenor coordonator al loturilor naționale și a condus activitatea Colegiului Central al Antrenorilor de baschet din România. Aici, Costescu a implementat sistemul de licențiere al antrenorilor de baschet și a fost unul dintre oamenii care au militat pentru promovarea tinerilor și intensificarea activității juvenile în baschetul românesc.

El a revenit pe banca tehnică la începutul anului 2017, când a devenit antrenor al lui SCM Timișoara. Aici a petrecut un an și jumătate. Între 2018 și 2020, antrenorul român a condus pe Dinamo Știința București, obținând o calificare în playoff-ul LNBM și două prezențe în Final Four-ul Cupei României.

Cosmin Radu a colaborat cu Tudor Costescu la mai multe loturi naționale, precum și la nivel de club. Aceștia se alătură unui proiect ambițios, Rapid București anunțându-se una dintre echipele de urmărit în sezonul 2022/23.

Născut pe 31 mai 1982, Cosmin este originar din Brăila. Între numeroasele specializări și studii, el are certificate în țări recunoscute pentru atenția și profesionalismul existent în pregătirea fizică specifică diferitelor discipline sportive, precum Anglia și SUA.

De-a lungul timpului, Cosmin Radu a activat la diferite loturi naționale ale României. Unul dintre acestea este generația 1997, care a câștigat Campionatul European U20 masculin Divizia B în urmă cu trei ani la Oradea. Și atunci, Cosmin a colaborat cu Tudor Costescu. De asemenea, el a făcut parte din staff-ul tehnic al Vulturilor la FIBA EuroBasket 2017.

Până la această oră clubul feroviar a confirmat legitimarea pivotului Alex Olah. Acesta sosește de la SCM Ohma Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.