Tudor Costescu prefațează confruntarea cu Spania, programată luni (30.11), ora 20:30

România întâlnește Spania, luni (30.11), ora 20:30, în cel de-al 2-lea meci din fereastra a 2-a a calificărilor la Campionatul European de baschet masculin – ediția 2022. Confruntarea se va desfășura la Valencia, fiind transmisă în direct la DigiSport 3.

În cadrul conferinței de presă ce a urmat primului meci disputat de România în bula din Spania, antrenorul Tudor Costescu a prefațat confruntarea cu campioana mondială în exercițiu. Iată ce a spus acesta:

„Spania este una dintre cele mai puternice echipe din lume, indiferent de circumstanțe. Asta o face de fapt o redută în această disciplină sportivă. Este o provocare deosebită pentru noi. Vom încerca să ne recuperăm mental și fizic până la ora meciului. Vom încerca să ne facem un plan de joc care să ne maximizeze șansele în fața unui astfel de oponent. Avem exemplul Poloniei, care a învins Spania în februarie.

Mi-aș dori să jucăm acest meci în condiții normale, adică să avem întreg lotul de jucători la dispoziție, să avem parte de public și de tot ce înseamnă un meci de baschet așa cum îl știam înainte. Dar condițiile sunt altele și de asta activăm într-un domeniu în care nu ai de unde să știi ce îți rezervă viitorul. suntem nevoiți să ne adaptăm în aceste zile. Spania a pornit drept favorită a acestei grupe și mă gândesc că rămâne în continuare o echipă ce pornește cu prima șansă în fața oricărui adversar din grupă.”

România are 0-3 la general și este ultima clasată în Grupa A la jumătatea campaniei de calificare. În schimb, Spania are 1-2 la general, singurul ei succes consemnându-se la Cluj-Napoca, în confruntarea directă din tur. Ibericii se situează pe locul al 3-lea, ultimul ce asigură calificarea la turneul final.

Aceasta va fi a 3-a confruntare a României cu Spania în ultimii ani după duelul de la turneul final al FIBA EuroBasket 2017, respectiv confruntarea directă din turul actualei campanii. Ambele partide menționate s-au desfășurat la BT Arena din Cluj-Napoca, fiind adjudecate de elevii lui Sergio Scariolo.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *