Troupe și Diawara câștigă în duelul cu Nuutinen în campionatul Finlandei

Helsinki Seagulls au obținut a 4-a victorie din tot atâtea partide disputate în primul eșalon baschetbalistic al Finlandei – ediția 2020/21. Formația din capitala acestei țări a câștigat pe terenul lui Ura Basket, scor 102-86.

Partida s-a desfășura miercuri (28.10). Helsinki s-a desprins pe parcursul celui de-al 2-lea sfert, când a realizat un parțial de 33-16. Astfel, noua echipă a lui Porter Troupe s-a desprins la 55-37 după 20 minute de joc efectiv. Repriza secundă nu a adus schimbarea.

Venit de pe bancă, Troupe a jucat 20 minute și a totalizat 10 puncte, 5 pase decisive și o recuperare cu două intercepții, fără posesie pierdută pentru 15 la eficiență și 23 la+/-. Americanul a fost liderul lui Seagulls la pase decisive și la +/-.

Un aport consistent la victoria lui Helsinki l-a avut Mambi Diawara. Fostul jucător al lui CSM Miercurea Ciuc a contrbuit cu 14 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă în doar 17 minute de joc pentru 12 la eficiență. Diawara a venit la rândul său de pe bancă pentru Seagulls.

De la Ura Basket unul dintre princialii remarcați a fost Matti Nuutinen. Fostul jucător de la BCM U Pitești a totalizat 22 puncte, având 9/11 la aruncările din acțiune și 3/4 la linia de pedeapsă. El a adăugat 7 recuperări, 3 intercepții și a terminat cu 28 la eficiență, fiind liderul echipei sale din punct de vedere al indicelui de eficiență.

Helsinki Seagulls are 4-0 la general și împarte prima poziție a clasamentului cu Tampere Pyrinto. În schimb, Ura Basket are 0-4 și se situează pe locul 11, la egalitate cu a 12-a clasată.

Foto: Helsinki Seagulls (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *