Trevor Ariza este jucătorul cu cele mai multe transferuri din istoria NBA

Trevor Ariza tocmai a devenit jucătorul transferat de cele mai multe ori în istoria NBA. El a fost transferat de zece ori de la startul carierei profesioniste. Pe parcursul ultimelor săptămâni a fost transferat de trei ori: de la Portland la Houston, apoi la Detroit, iar în cele din urmă a ajuns la Oklahoma City.

În vârstă de 35 ani, Ariza este în prezent jucătorul lui OKC Thunder. Nu este exclus ca el să mai fie transferat o dată, fie înaintea startului oficial al sezonului 2020/21, fiecare pe parcursul acestuia. Salariul său (12.8 milioane dolari pentru sezonul următor, garantat în întregime) poate fi suficient de flexibil pentru a atrage atenția echipelor capabile să obțină un rezultat solid în amintita stagiune ce sunt aflate în căutarea unui jucător cu bagajul lui Ariza – experiență, aruncare de trei puncte și apărare.

Ariza are medii pe carieră de 10.5 puncte, 4.8 recuperări, 2.2 pase decisive și 1.5 intercepții, în 29.7 minute, respectiv un procentaje de 35% la aruncările de trei puncte. Înalt de 2.03 metri, jucător de poziția 3, Trevor are 16 sezoane la activ în liga nord-americană cu 1064 apariții în sezonul regulat și 102 în playoff.

De-a lungul aventurii sale în NBA, Ariza a jucat pentru New York, Orlando, LA Lakers, Houston, New Orleans, Washington, Houston, Phoenix, Washington, Sacramento și Portland. El are în palmares un titlu NBA, în 2009, alătui de Lakers. Cea mai lungă perioadă petrecută la o echipă este de patru sezoane, între 2014 și 2018, lar Houston.

Ariza se situează pe locul 34 în ierarhia tuturor timpurilor atât la coșuri de trei puncte marcate cu 1535 cât și la intercepții cu 1584.

Alți jucători adesea transferați în NBA sunt:

  • 8 transferuri – Chris Catling, Dale Ellis
  • 7 transferuri – Bille Owens, Dan Dickau, Jim Jackson, Joe SMith, Luke Ridnour, Marcus Camby, Othis Thorpe, Sam Cassell și Shabazz Napier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.