Trei meciuri din competițiile Euroleague Basketball nu se vor disputa în această săptămână

Trei meciuri din competițiile Euroleague Basketball nu se vor disputa în cursul acestei săptămâni. Este vorba despre două partide din Euroliga masculină și una din EuroCup.

Zenit St. Petersburg nu va efectua deplasarea în Spania întrucât nu dispune de cel puțin opt jucători valizi. La ora actuală 13 persoane din personalul sportiv, incluzâd opt jucători, sunt diagnosticate cu COVID-19. Prin urmare echipa și-a suspendat antrenamentele, sportivii fiind în izolare la domiciliu, iar cei diagnosticați se află sub supraveghere medicală.

Echipa din Rusia ar fi trebuie să joace cu TD Systems Baskonia pe 13 octombrie, respectiv cu Valencia Basket două zile mai târziu. Ambele partide ar fi trebuie să se dispute pe teritoriul Spaniei.

JL Bourg din Franța a anunțat că mai multe persoane din personalul sportiv al echipei au fost diagnosticate cu COVID-19 și se află în incapacitate de a disputa meciul din etapa a 3-a în EuroCup, programat pentru miercuri (14.10). Amintita grupare ar fi trebuit să se dueleze cu Umana Reyer Venezia.

Potrivit normelor în vigoare, Euroleague Basketball deleagă Comisia de Disciplină să judece fiecare caz în parte, dar pe baza unui protocol prestabilit. Dacă o echipă nu poate să alinieze opt jucători valizi la startul unui meci, atunci aceasta va pierde prin forfait (scor 0-20). Este de așteptat ca această măsură să fie aplicată celor două echipe în cauză după ce precedentul a fost creat săptămâna trecută la jocul dintre Cedevita Olimpija Ljubljana și Bursaspor.

Numărul meciurilor programate, dar care nu se dispută ar putea să crească pe parcursul zilelor ce urmează dat fiind numărul mare de cazuri COVID-19 confirmare la tot mai multe echipe angrenate în cupele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.