Trei echipe românești pe tabloul principal FIBA Europe Cup

SCM U Craiova este cea de-a 3-a echipă românească ce avansează în grupele FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Oltenii s-au calificat din postură de lucky loseri pe tabloul principal al competiției.

Alb-albaștrii au fost învinși cu cinci puncte de BC Kalev/Cramo din Estonia în finala turneului preliminar organizat la Jonava (Lituania). Formația pregătită de către Vitaly Stepanovski a fost cel mai bun lucky loser, astfel încât a fost repartizată în Grupa H.

Aici, SCM U Craiova se va duela, chiar în prima etapă, cu CSO Voluntari. Așadar, reeditarea finalei de Cupa României se va mută în FIBA Europe Cup. Din această grupă mai fac parte germanii de la Hakro Merlins Crailsheim și suedezii de la Norrkoping Dolphins.

Amintim că în FIBA Europe Cup evoluează și CSM CSU Oradea. Cea mai rutinată echipă românească în această întrecere face parte din Grupa E, alături de Kangoeroes Mechelen (Belgia), Cholet Basket (Franța) și Rilski Sportist (Bulgaria).

Startul în grupele FIBA Europe Cup se dă pe 12 Octombrie anul curent. Primele două clasate în fiecare grupă se califică mai departe în TOP 16.

Așadar sezonul 2022/23 cuprinde cinci echipe românești angrenate în plan internațional. U-BT Cluj-Napoca evoluează în EuroCup, iar SCM Ohma Timișoara este angrenată în Alpe Adria Cup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.