Toni Katic este aproape de un angajament cu o echipă franceză angrenată în Basketball Champions League!

Toni Katic este aproape de un angajament cu JDA Dijon, din Franța. Fundașul croat și-a încheiat raporturile contractuale cu U-BT Cluj-Napoca și se părea că va semna cu Fortitudo Bologna, în Italia.

Între timp, Jasmin Repesa, antrenorul croat care s-a aflat la cârma italienilor a demisionat după ultimul meci disputat. El a resimțit dureri în piept și a fost transportat la spital. Se pare că reputatul tehnician ex-iugoslav va trebui să stea departe de activitatea de antrenor, astfel încât Fortitudo a acționat deja și a numit un alt antrenor.

Se pare că acesta nu dorește să-l legitimeze pe Katic. Între timp, pe fir au intrat alte echipe, din Polonia, Serbia și Franța. Una dintre ele, cea mai avansată în negocieri cu jucătorul tocmai plecat de la U-BT Cluj, este JDA Dijon, una dintre principalele forțe ale Basketball Champions League și în LNB Pro A pe parcursul ultimilor doi ani.

JDA Dijon este antrenată în prezent de Nenad Markovic, iar la poziția 1, francezii îi au sub angajament pe Sek Henry și David Holston. Potrivit informațiilor noastre, Toni Katic îl va înlocui pe Joshiko Saibou, jucător de poziția 2, care este accidentat. El va fi legitimat ca înlocuitor pentru acest jucător pe o perioadă limitată, undeva între 6 și 8 săptămâni.

În BCL, Dijon se va duela cu Lavrio (GRE), Nizhny Novgorod (RUS) și Unicaja Malaga (ESP).

Reamintim că Toni Katic a ajutat pe U-BT Cluj-Napoca să se califice în grupele Basketball Champions League. Croatul a avut medii statistice de 14 puncte, 3 pase decisive și 2.3 recuperări pe meci în trei apariții la turneul organizat la mijlocul lunii septembrie, la Peristeri (Grecia). De asemenea, a jucat în SuperCupa României, câștigată în fața lui CSO Voluntari și în prima manșă a turului inaugural din Cupa României, cu Steaua București.

Înalt de 1.85 metri, jucător de poziția 1, Katic are deja 12 sezoane la activ în baschetul profesionist, 11 dintre ele alături de echipe din spațiul ex-iugoslav. El a jucat pentru Split, Široki, Cedevita Zagreb, Cibona Zagreb, respectiv Dinamo Sassari. Palmaresul lui Toni cuprinde trei titluri de campion național, patru cupe naționale în Croația, o cupă a Bosniei-Herțegovina, respectiv o SuperCupă a Ligii Adriatice.

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.