Tocmai ieșit de sub incidența regulii U23, Tudor Gheorghe continuă alături de BCM U FC Argeș Pitești

Tudor Gheorghe a semnat un nou angajament cu BCM U FC Argeș Pitești. Tocmai ieșit de sub incidența regulii U23, baschetbalistul originar din Brașov a semnat un contract pentru sezonul 2020/21 cu echipa alb-violetă.

Născut pe 19 mai 1997, înalt de 1.84 metri, jucător de poziția 1, Gheorghe are cinci sezoane la activ în Liga Națională. El a debutat în primul eșalon alături de U-BT Cluj-Napoca, formație pentru care a bifat 42 apariții în perioada 2015/17. A urmat un sezon alături de SCM Timișoara, pentru care a bifat 36 apariții în LNBM. Din vara anului 2018 este jucătorul lui BCM U Pitești, acolo unde a acumulat 48 prezențe în primul eșalon al României.

🥁 Tudor Gheorghe continuă alături de BCM U ❗️💜 În vârsta de 23 ani, el va parcurge al 3-lea sezon consecutiv în…

Publicată de BCM U FC Argeș Pitești pe Miercuri, 1 iulie 2020

În 126 meciuri disputate la nivelul Ligii Naționale, Tudor are medii statistice de 2.9 puncte și 1.3 pase decisive în 12 minute pentru 2.6 la eficiență. De asemenea, are 18 meciuri disputate în Cupa României cu medii de 3.1 puncte, 1.1 recuperări pentru 2.5 la eficiență, în zece minute pe meci.

Mare parte din activitatea juvenilă a lui Tudor Gheorghe s-a consemnat în localitatea natală. El a jucat pentru CSU Cuadripol din localitate până în 2014. Atunci a trecut la U-Mobitelco/BT Cluj-Napoca, unde a jucat un sezon la juniori, după care a fost cooptat în lotul primei echipe.

În sezonul 2019/20, Gheorghe a avut medii de 4.1 puncte, 1.8 pase decisive și 1.1 recuperări în 16 minute pe meci pentru 3.0 la eficiență. El a avut un procentaj de 41% la aruncările de trei puncte, cel mai bun al carierei sale în primul eșalon al țării.

Rămâne de văzut în ce fel se va schimba rolul lui Tudor Gheorghe prin ieșirea de sub incidența regulii U23. Totodată, este de urmărit cum se va adapta el la acest nou statut. Desigur, este o situație pe care o au de gestionat toți reprezentanții promițătoarei generații 1997 legitimați în Liga Națională.

BCM U FC Argeș Pitești a anunțat deja prelungirea colaborării cu Mihai Măciucă și Mihai Căprărescu. De asemenea, a fost anunțat transferul lui Mladen Jeremic. În schimb, antrenorul Hristu Șapera și pivotul Devin Searcy s-au despărțit de argeșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *