Timișoara se duelează cu Pitești în deschiderea LNBM 2019/20

SCM Timișoara primește replica lui BCM U FC Argeș Pitești în prima etapă din Grupa valorică A a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Partida are loc sâmbătă (12.10), ora 18:45, fiind transmisă în direct la DigiSport 4.

Ambele formații sunt la primul joc oficial în această stagiune. Bănățenii au schimbat jumătate dintre străini, contingentul de autohtoni, respectiv antrenorul. în schimb, argreșenii au schimbat toți străinii. Așadar multe noutăți și tot atâtea lucruri de urmărit la prima întâlnire alb-violetă din sezonul 2019/20.

Pitești a triumfat cu 2-1 la general în confruntarea pentru locul 5 la încheierea sezonului 2018/19. Argeșenii au învins pe terenul lui SCM Timișoara în ultimul joc oficial disputat de aceste echipe. Așadar, după ce s-au duelat de trei ori în finalul sezonului anterior, Timișoara și Pitești își dau întâlnire în debutul actualei campanii.

De notat că se consemnează o confruntare între Dragan Petricevic și Florin Nini. Doi oameni de baschet cunoscuți pentru relația cordială pe care o au de mult timp. Este însă de urmărit în teren cum se vor prezenta echipele pregătite de cei doi tehnicieni. Mai ales că ambele au efectuat multe modificări, iar sezonul este chiar la început, adică nivelul de omogenitate nu este la cele mai bune cote.

Timișoara nu a avut probleme de efectiv importante în presezon. De cealaltă parte, Pitești a fost nevoită să se despartă de Maksym Sturanovic din această cauză. De asemenea, echipa lui Florin Nini a fost lipsită de Bozhidar Avramov. Prin urmare, argeșenii l-au legitimat pe Justas Tamulis, cel mai bun shooter al sezonului 2018/19 în LNBM, dar care nu a disputat niciun meci în presezon. Totodată este de urmărit nivelul său de pregătire din moment ce se află în programul echipei sale noi de aproximativ o săptămână.

La nivel individual este de urmărit duelul dintre Troy Franklin și James Washington, noii conducători de joc ai celor două echipe. La poziția 5 se consemnează de asemenea o confruntare în premieră în LNBM, cea dintre belgianul Amaury Gorgemans și americanul Devin Searcy. În fine, consemnăm și o confruntare între doi străini cunoscători ai campionatului. De o parte se află Milos Komatina, jucător clasic de poziția 4, iar de cealaltă îl întâlnim pe Goran Gajovic, noul căpitan al Piteștiului, baschetbalist trecut pe la Mureș, Oradea și Craiova.

Rămâne se descoperim cum gestionează Dragan Petricevic regula jucătorului U23. Pe de o parte rutinatul tehnician ex-iugoslav debutează sub incidența acestei reguli în baschetul românesc, iar pe de alta Timișoara a schimbat jucătorii autohtoni tineri. De cealaltă parte, Florin Nini contează pe Tudor Gheorghe și Mihai Măciucă. Cel din urmă va face un pas în față în ceea ce privește rolul și minutele de joc. În fine, ambele echipe au câte un jucător care a dobândit un statut important în LNBM după ce a beneficiat de regula U23. Este vorba despre Mirel Dragoste și Marius Ciotlăuș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.