Thomas Heurtel vorbește despre excluderea din lotul lui Real Madrid: „Am distrus totul într-o noapte”

Thomas Heurtel a vorbit public despre excluderea sa din lotul lui Real Madrid ca urmare a unei nopți albe petrecută la Atena înaintea unui meci din Euroligă. Fundașul francez a acordat un interviu pentru publicația L’Equipe după încheierea sezonului 2021/22, cel mai probabil ultimul pentru el alături de gruparea din capitala Spaniei.

Iată ce a spus Heurtel:

„Am petrecut o noapte în Atena, înaintea unui meci din Euroligă. Era oricum un moment delicat pentru echipă din cauza lipsei rezultatelor și a numărului neobișnuit de mare de înfrângeri pe care Real Madrid le acumulase. Pot să spun că am distrus totul într-o noapte, deși mi-am dorit întotdeauna să joc pentru un club atât de mare cum este Real.

La câteva zile după acest moment am avut o discuție deschisă, argumentată cu antrenorul Pablo Laso. Mi-am cerut scuze și am plătit pentru greșeala comisă. Laso mi-a acceptat scuzele și pot să spun că nu voi repeta niciodată această greșeală.”

Heurtel a fost reprimit în lot, a și jucat câteva minute într-un singur meci, dar nu a mai făcut cu adevărat parte din echipă precum înainte. Nici măcar după ce Nigel Williams Goss a suferit o accidentare gravă în semifinala Euroligii cu FC Barcelona, Heurtel nu a revenit în rotația de bază a echipei iberice. Jucătorul a spus că nici colegii nu l-au mai acceptat așa cum o făcuseră premergător acelei nopți albe în capitala Greciei.

„Din punctul meu de vedere la Real Madrid există un grup de jucători foarte unit. Am simțit pe propria piele acest lucru, fiind vizitat de toți componenții lotului de jucători cu ocazia zilei de naștere a fiului meu. Atmosfera, cel puțin în ceea ce mă privește, s-a deteriorat ulterior acelui incident de la Atena. M-a durut să simt că colegii mei mă tratează cu răceală.”

Referitor la situația sa sportivă, Heurtel a spus următoarele:

„Multe lucruri mi se par nedrepte. Nu știu exact cum să mă exprim. Sunt convins că aș fi putut să contribui dacă mi s-a fi acordat o nouă șansă. M-am așteptat să fiu reprimit și să mi se ofere șansa de a mă reabilita, dar Pablo Laso a decis altfel și a rămas fidel acelei decizii. M-am antrenat cât de bine am putut să fiu pregătit măcar pentru playoff-ul campionatului din Spania.

Din păcate voi rămâne cu această pată pentru totdeauna. Oamenii își vor aminti acest incident și faptul că nu am fost alături de echipă în fazele finale ale sezonului. În prezent mă îngrijorează faptul că asta îmi afectează imaginea. Nu-mi doresc să fiu perceput drept o persoană care nu sunt în realitate. Sunt pasionat, îmi doresc enorm de mult să-mi ajut echipa și să câștige trofee.”

Rămâne de văzut ce va urma pentru Heurtel. Cert este că Real Madrid a anunțat pe cale oficială separarea de celălalt jucător exclus inițial din lot și care nu a mai jucat deloc de la acea noapte albă în Atena. Este vorba despre Trey Thompkins, jucător ce a petrecut șapte sezoane sub comanda lui Pablo Laso la Real Madrid. Cel mai probabil nici Heurtel nu va fi păstrat pentru stagiunea următoare.

Amintim că în pofida excluderii din lotul de jucător a lui Thomas Heurtel și Trey Thompkins la începutul lunii Aprilie, Real Madrid s-a redresat și a terminat sezonul 2021/22 în forță. Amintita grupare a jucat finala Euroligii masculine și a devenit campioană a Spaniei. În ambele competiții a depășit pe FC Barcelona în drum spre aceste rezultate. De notat că antrenorul Pablo Laso a suferit un infarct în timpul semifinalei cu Baskonia din playoff-ul Ligii ACB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.