Team USA s-a calificat la FIBA Basketball World Cup 2023

Statele Unite ale Americii și-au asigurat prezența la turneul final FIBA Basketball World Cup 2023. Team USA, din nou în formulă alcătuită din sportivi fără angajament sau legitimați la cluburi de nivel inferior în America, a obținut o victorie în confruntarea cu Uruguay.

Meciul s-a desfășurat joi (23.02), la Montevideo. Rezultatul final a fost de 88-77. Latino-americanii s-au desprins la un moment dat la 14 lungimi și au avut inițiativa pe tabela de marcaj timp de 28 din totalul de 40 minute efective de joc. A fost o partidă cu zece schimbări la conducere.

Langston Galloway a totalizat 21 puncte, 4 pase decisive, Xavier Moon a adăugat 17 puncte, 6 pase decisive, alți trei jucători având cel puțin zece puncte marcate pentru Team USA. De cealaltă parte, Augustin Ubal a reușit 18 puncte, 6 recuperări, alți trei sportivi având cel puțin 14 puncte marcate pentru Uruguay.

Team USA are 9-2 la general și este deja câștigătoare a Grupei F din zona Americas în FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers.

Campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2023 a cuprins șase loturi diferite și un total de 52 jucători utilizați de Team USA. Echipa a fost condusă de către Jim Boylen.

Întregul efectiv de jucători, dar și staff-ul tehnic se va schimba pentru echipa americană din temelii. La turneul final vor participa jucători din NBA, iar pe banca tehnică vor lua loc Steve Kerr (antrenor principal), Erik Spoelstra, Tyronn Lue și Mark Few (asistenți).

Statele Unite ale Americii vor încerca să recucerească titlul mondial după eșecul înregistrat în China, în urmă cu patru ani. Americanii au fost învinși în sferturile de finală de Franța și s-au clasat pe locul al 7-lea în ierarhia finală a FIBA Basketball World Cup 2019.

La momentul publicării acestui material o a 2-a echipă calificată la turneul final din zona Americas este Canada, echipă ce are 10-1 la general și este deja câștigătoare a Grupei E.

Alte cinci locuri sunt disponibile pentru turneul final din zona Americas. Cu o etapă rămasă de disputat, șase echipe luptă pentru cele cinci locuri. Este vorba despre Venezuela, Republica Dominicană, Argentina (în Grupa E), respectiv Puerto Rico, Mexic și Brazilia (în Grupa F).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.