Team USA avansează în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Tokyo după o prestație colectivă impresionantă în confruntarea cu Spania

Statele Unite ale Americii au învins Spania, scor 95-81, în cea mai așteptată confruntare din sferturile de finală ale concursului de baschet masculin de la Jocurile Olimpice. Partida de la Saitama Super Arena s-a desfășurat în dimineața zilei de marți (03.08).

A fost un meci cu două reprize diametral opuse. Spania a fost mai bună în prima repriză, atunci când a profitat de numeroasele imprecizii la semicerc ale americanilor. În plus, oamenii lui Sergio Scariolo au avut un nivel de intensitate fizică impresionant, dar acesta a scăzut treptat în timp ce meciul a avansat. Spania a avut numeroase capace în prima repriză, dar americanii au fost impresionanți la intercepție și au menținut sub presiune permanentă jocul de construcție al adversarului.

SUA a anulat până la jumătatea partidei deficitul maxim de zece puncte, iar în debutul reprizei secunde a trecut în control. Elevii lui Gregg Popovich și-au reglat tirul de la distanță, dar acest lucru a venit ca o consecință a circulației mingii și a jocului colectiv rar întâlnit anterior în jocul Team USA. În plus, Kevin Durant a dominat jocul și a fost superior tuturor celorlalți jucători prezenți pe parchet, simplificând mult ecuația calificării în repriza secundă.

Spania a fost superioară la recuperare, însă americanii au terminat meciul cu 11 aruncări din acțiune în plus. Raportul paselor decisive (28-12), al intercepțiilor (14-3) și cel al posesiilor pierdute (9-17) au înclinat balanța în favoarea Team USA.

Durant a totalizat 29 puncte, 4 pase decisive, alți patru jucători ai învingătorilor atingând borna zece la puncte marcate pentru echipa națională a Statelor Unite ale Americii. În replică, Ricky Rubio a impresionat la finalizare. El a totalizat 38 puncte, Sergio Rodriguez a adăugat 16 puncte, iar Willy Hernangomez a terminat cu 10 puncte, 10 recuperări.

Frații Gasol au terminat meciul fără să marcheze vreun punct. Un alt veteran al Spaniei, căpitanul Rudy Fernandez, a fost non-factor în acest meci. Spania a avut doar șase marcatori în această confruntare. La finalul partidei, Kevin Durant, liderul actualei echipe a Statelor Unite ale Americii l-a îmbrățișat și l-a felicitat pe Pau Gasol pentru o carieră colosală în baschetul internațional.

Spania este eliminată din competiție la Tokyo și este posibil să fi disputat ultimul meci în această formulă, din care au făcut parte mai multe piese de bază din generația care a plasat baschetul iberic în cartea de istorie a jocului de baschet, cucerind două titluri mondiale, trei europene și trei medalii olimpice.

La meci au asistat componentele echipelor naționale feminine ale SUA și Spaniei. De asemenea, reprezentativa masculină a Sloveniei a fost în tribunele Saitama Super Arena.

În semifinale, Team USA întâlnește învingătoarea dintre Australia și Argentina.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *