Team USA a cucerit un nou titlu mondial la feminin

Statele Unite ale Americii au cucerit al 4-lea titlu mondial consecutiv și al 11-lea în istoria baschetului feminin. Team USA a depășit China, scor 83-61, în finala desfășurată sâmbătă (01.10), la Sydney.

Partida a fost controlată de echipa nord-americană. Aceasta a construit un avantaj de zece puncte în prima jumătate, iar apoi a realizat un parțial de 25-14 pentru a-și mări avantajul la 21 lungimi. Ultimul act a fost adjudecat la limită de Team USA.

A’ja Wilson a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, Kelsey Plum a adăugat 17 puncte, alte două jucătoare atingând borna 10 la puncte marcate pentru formația învingătoare. De cealaltă parte, Yueru Li a totalizat 19 puncte, 12 recuperări pentru China.

15895 spectatori au asistat din tribunele Sydney Superdome la finala Campionatului Mondial de baschet feminin.

Podiumul a fost completat de formația gazdă. Australia a surclasat Canada, scor 95-65, în finala mică. Lauren Jackson a disputat ultimul meci în uniforma Opals, având 30 puncte. Ea are un număr record de 43 meciuri jucate la Campionatul Mondial de baschet feminin.

Team USA are 11 titluri mondiale și alte trei clasări pe podium. În schimb, China cucerește a 2-a medalie de argint și a 3-a medalia în istoria de 19 ediții desfășurate. Anterior, China a cedat în finala din 1994, tot în Australia, dar într-o confruntare cu Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.