Dinamo București a confirmat legitimarea lui Malcolm Griffin

Dinamo București a confirmat vineri (24.02) legitimarea lui Malcolm Griffin. Site-ul nostru a anunțat mutarea în data de 5 Februarie anul curent, citând surse.

Știrea inițială – Surse. Malcolm Griffin este noul jucător al lui Dinamo București

Malcolm Griffin este noul conducător de joc al Dinamo București, potrivit unor surse apropiate de gruparea din capitala României. Acesta se află la primul angajament în țara noastră.

În vârstă de 32 ani, originar din Chicago, înalt de 1.93 metri, Griffin evoluează în principal la poziția 1, dar are calități pentru a evolua și la poziția 2.

Absolvent al universității Fresno Pacific, Griffin a jucat la nivel profesionist în țări precum Maroc, Tunisia, Letonia, Grecia, Rusia, Polonia și Israel.

Griffin sosește la Dinamo fără să fi avut un angajament în sezonul 2022/23. El a evoluat ultima dată pentru Seydou Legacy Athlétique Club, din Guinea. El a mai jucat pentru Liepaja, Kolossos, Zenit St. Petersburg, AEK Atena, PAOK Salonic, Hapoel Tel-Aviv, respectiv Stal Ostrow.

În sezonul 2021/22, alături de PAOK Salonic, Malcolm Griffin a avut medii de 8.8 puncte. 3.8 pase decisive și 1.6 recuperări în campionatul elen, respectiv, 16.5 puncte, 4.3 recuperări și 4.3 pase decisive în Basketball Champions League.

Palmaresul lui Malcolm cuprinde Cupa Intercontinentală în 2019, alături de AEK Atena. El a fost liderul campionatului Greciei la intercepții în 2021 și al celui din Letonia la pase decisive în 2017.

Dinamo București s-a despărțit recent de pivotul Jeremiah Tilmon, jucător ce nu a evoluat deloc în ultimele două luni. În plus, croatul Toni Katic nu a evoluat din luna Decembrie 2022. Amintim că nici Radu Vîrnă nu a mai evoluat din luna Octombrie 2022.

Griffin va fi cel de-al 3-lea extra transfer realizat de formația din capitala României în acest sezon competițional. Formația antrenată în prezent de Sotiris Manolopoulos i-a legitimat pe Jakub Wojciekowski și Andy Ogide. De asemenea, pe lângă Tilmon, bucureștenii au mai renunțat la Rareș Uță.

Dinamo București are 4-5 la general și se situează pe locul al 4-lea în ierarhia la zi a Ligii Naționale de baschet masculin, în TOP 10, la egalitate cu CSO Voluntari. Formația alb-roșie a ratat calificarea la turneul final al Cupei României – ediția 2022/23.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.