SURSE. Dinamo București l-a înregimentat pe Andy Ogide

Andy Ogide este noul jucător al echipei Dinamo București, conform informațiilor United Hoops. Născut în Nigeria, posesor al dublei cetățenii nigeriene-americane, acesta se află la prima experiență în România.

Înalt de 2.03 metri, Ogide evoluează în principal la poziția 4, dar poate juca și la poziția 5. El are 35 ani împliniți. Andy a absolvit universitatea Colorado State după ce a evoluat și la Mississippi.

Se află la cel de-al 12-lea sezon în baschetul profesionist. A evoluat pentru CB Breogán, Gipuzkoa, Ourense (Spania), Universitet Yugra Surgut (Rusia), Poitiers Basket 86 (Franța), Hapoel Migdal HaEmek (Israel), Bambitious Nara (Japonia), Roseto Sharks, Assigeco Casalpusterlengo, San Severo (Italia) și OGM Ormanspor (Turcia).

În sezonul 2022/23, Andy a evoluat pentru Boca Juniors, în primul eșalon al Argentinei. Aici a înregistrat 14 apariții cu medii statistice de 6.5 puncte, 2.1 recuperări pentru 5.1 la eficiență în 15.0 minute pe partidă. De notat că a avut 7/18 la aruncările de trei puncte, astfel încât Ogide este un jucător de luat în seamă nu doar pentru prezența în spațiul de trei secunde.

Alături de Boca Juniors, Ogide a obținut șapte victorii și tot atâtea înfrângeri, echipa din capitala Argentinei situându-se pe locul al 12-lea din totalul de 20 poziții.

Ogide a evoluat pentru echipa națională a Nigeriei. El a participat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în vara anului 2016.

Se pare că Andy Ogide vine la Dinamo București în calitate de înlocuitor pentru Jeremiah Tilmon. Americanul în vârstă de 24 ani nu a mai jucat din luna Noiembrie. Acesta se confruntă cu o problemă de natură medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.