Surpriză în Liga Adriatică: Borac Cacak, cu Marko Marinovic în funcția de antrenor, învinge pe terenul lui Partizan Belgrad!

Surpriză de proporții în ziua de deschidere a Ligii Adriatice – ediția 2020/21. Partizan Belgrad, una dintre favoritele la câștigarea trofeului, a cedat pe teren propriu în confruntarea cu Borac Cacak, scor 78-87.

Echipa antrenată de către Marko Marinovic a controlat prima repriză a partidei desfășurate în capitala Serbiei. Borac s-a desprins la 49-36 în primele 20 minute de joc. Pe parcursul următoarelor 20 minute, Partizan a încercat să revină, dar nu a reușit acest lucru. Oaspeții s-au menținut în control pe tabela de marcaj până la final, reușind o victorie surprinzătoare, dar absolut meritată.

Învingătorii au terminat cu 11/22 la aruncările de trei puncte și cu 53% la aruncările din acțiune. În plus, echipa din Cacak a avut mai multe recuperări. Elevii lui Marinovic au pierdut posesia de 18 ori, fiind singurul capitol la care Borac a avut probleme.

Radovan Djokovic a totalizat 12 puncte, 4 pase decisive, alți patru jucători de la Borac Cacak atingând borna zece la puncte marcate. De cealaltă parte, Ognjen Jaramaz a contabilizat 21 puncte, iar Nemanja Gordic a adăugat 13.

Așadar, Borac Cacak obține victoria în fieful celei mai titrate echipe din istoria Ligii Adriatice la primul meci disputat în această competiție. Gruparea din orașul natal al lui Zeljko Obradovic a jucat în ultimii trei ani la nivelul celui de-al 2-lea eșalon al întrecerii regională, iar din acest sezon a făcut pasul spre primul eșalon.

Marko Marinovic, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria EuroCup, a petrecut un sezon alături de CSM Steaua EximBank București și o jumătate de sezon la SCM U Craiova. El a devenit antrenor principal în urmă cu un an, când a preluat pe Borac.

În sezonul 2019/20, Marinovic a ghidat pe Borac spre prima poziție în Liga Adriatică 2, cu un bilanț de 20-2, în condițiile în care a 2-a clasată a avut doar 13-9! Totodată, Borac Cacak a ocupat locul 1 în faza inaugurală a campionatului din Serbia, unde a înregistrat un bilanț general de 23-3.

Citiți și

Igokea cedează fără drept de apel la prima apariție după ce a câștigat turneul de calificare Basketball Champions League

Într-o altă partidă din prima etapă, KK Igokea, echipă ce a eliminat pe U-BT Cluj-Napoca în Basketball Champions League, a suferit o înfrângere categorică pe teren propriu. Bosniacii au cedat în fața lui Mega Leks, scor 62-84. Aceasta a fost prima apariție oficială a lui Igokea după ce și-a asigurat prezența în grupele Champions League.

Alte rezultate consemnate, sâmbătă (03.10), în Liga Adriatică:

  • FMP vs Primorska, scor 84-65
  • Buducnost Podgorica vs KK Split, scor 84-59

Celelalte meciuri ale etapei inaugurale:

  • Cedevita Olimpija vs Krka Novo Mesto, duminică (04.10)
  • Cibona Zagreb vs Steaua Roșie Belgrad, luni (05.10)
  • KK Zadar vs Mornar Bar, vineri (09.10)

Foto&video: www.aba-liga.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *