Suedezul Viktor Gaddefors se alătură lui Dinamo București

Viktor Gaddefors este noul jucător al echipei Dinamo București. Înalt de 2.03 metri, în vârstă de 29 ani (pe care îi va împlini la începutul lunii octombrie), baschetbalistul originar din Suedia evoluează pe post de extremă. El se află la primul angajament în România, aceasta fiind a 4-a țară din cariera sa. Informația este venită din partea presei suedeze.

Gaddefors și-a început cariera profesionistă în urmă cu 12 ani. El a debutat alături de Uppsala, în țara natală, după care a petrecut șapte sezoane în Italia la Virtus Bologna, Sidigas Avellino, Juve Caserta (prima ligă), respectiv Mantova (liga a 2-a). S-a întors pentru scurt timă la Uppsala, în sezonul 2017/18, dar apoi s-a alăturat lui Antibes Sharks, în primul eșalon al Franței. A jucat pentru această echipă un sezon și jumătate în Pro A, respectiv un sezon în Pro B.

În sezonul 2020/21, Viktor a evoluat pentru Sodertalje Kings, în prima ligă a Suediei. A bifat 30 apariții și a avut 20.3 puncte, 9.8 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.4 intercepții cu 0.7 capace în 34 minute pe meci pentru 23.6 la eficiență. Alături de această echipă a disputat finala campionatului din Suedia. Gaddefors a fost desemnat MVP și cel mai bun marcator al campionatului suedez în sezonul amintit.

Gaddefors a jucat pentru echipele naționale U15, U16, U18 și U20 ale Suediei. Din 2013 este component de bază al echipei naționale de seniori a acestei țări. El a avut o apariție în campania de calificare la FIBA EuroBasket 2022, jucând în partida cu Croația.

Antrenorul Hristu Șapera va putea conta pe serviciile lui Viktor atât la poziția 3, cât și la poziția 4.

În paralel cu activitatea sportivă, Gaddefors dezvoltă o afacere. El a lansat brandul Ziviria, activ în domeniul fashion.

Gaddefors devine cel de-al 5-lea jucător străin din lotul lui Dinamo București. Ceilalți sunt Nenad Miljenovic, Lawson Korita, Keith Clanton, Cecil Williams. De asemenea, formația din capitală a perfectat transferurile lui Dani Popescu, Andrei Mandache și Alexandru Coconea, prelungind colaborarea cu Antonio Năsturescu, Andrei Calenic și Ionuț Berceanu. În fine, lotul este completat de juniorii Sasha Son, Alex Moroșanu și David Pătru.

Dinamo București se duelează cu CSM Focșani în primul tur al Cupei României, programat a se desfășura în dublă manșă între 24-28 septembrie anul curent. În prima etapă din noua ediție de campionat, elevii lui Hristu Șapera primesc vizita lui CSM CSU Oradea, pe 2 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *