SUA câștigă Grupa B la concursul de baschet feminin din cadrul Jocurilor Olimpice

Statele Unite ale Americii au câștigat ultimul meci al Grupei B din cadrul concursului de baschet feminin în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Campioana olimpică în exercițiu a învins Franța cu scorul de 93-82.

A fost un joc echilibrat, cu șase schimbări la conducere și cinci situații de egalitate, însă Team USA a avut mai mult inițiativa, fiind echipe net superioară în sferturile 2 și 4.

Aja Wilson a avut 22 puncte, 7 recuperări, Breanna Stewart a totalizat 17 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, iar Tina Charles a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive pentru învingătoare. În replică, Endene Miyen a totalizat 15 puncte, alte șase jucătoare ale Franței având cel puțin zece puncte marcate pentru Franța.

În celălalt meci al zilei, în aceeași grupă, Japonia a depășit Nigeria cu scorul de 102-83.

Clasamentul final al Grupei B

  1. SUA – 3/0
  2. Japonia – 2/1
  3. Franța – 1/2 +10
  4. Nigeria – 0/3

SUA și Japonia au avansat în sferturile de finală de pe primele două locuri, iar Franța avansează din postură de loc 3, având un coșaveraj general mai bun decât al Canadei, ocupanta locului 3 în Grupa A, acolo unde s-au terminat jocurile.

La ora actuală se cunosc șapte echipe calificate în sferturile de finală. Acestea sunt:

  • Grupa A – Spania, Serbia
  • Grupa B – SUA, Japonia, Franța
  • Grupa C – Belgia, China

Cea de-a 8-a echipă va fi Canada, Australia sau Puerto Rico. Ultimele două se duelează direct în ultimul joc al zilei de luni (02.08).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.