Strasbourg câștigă al 2-lea turneu de calificare Basketball Champions League

SIG Strasbourg a învins Monbus Obradoiro în finala celui de-al 2-lea turneu de calificare Basketball Champions League – ediția 2023/24. Confruntarea a avut loc sâmbătă (30.09), la Antalya. Rezultatul final a fost de 82-78.

Francezii au avut inițiativa aproape în permanență. Strasbourg s-a desprins la un maxim de 14 lungimi și a fost condusă la cel mult o posesie pe tabela de marcaj. Gruparea iberică a câștigat trei din cele patru secvența de joc, dar parțialul de 24-14, consemnat în sfertul al 2-lea în favoarea lui Strasbourg, a înclinat balanța în favoarea echipei din Hexagon.

Obradoiro a avut procentaj net superior la aruncările de două puncte și a fost echipa mai bună la punctele marcate din spațiul de trei secunde, respectiv pe contraatac. În schimb, Strasbourg a câștigat meciul datorită avantajelor la posesii pierdute (9-16), puncte marcate după minge pierdută de adversar (19-8), recuperări ofensive (13-7) și puncte rezultate de pe urma recuperărilor ofensive (19-8).

Quinton Hooker a reușit 18 puncte, 4 pase decisive, Phil Booth a adăugat 17 puncte, iar Paul Lacombe a terminat cu 12 puncte pentru francezi. De cealaltă parte, Tres Tinkle a reușit 16 puncte, 5 recuperări, iar Thomas Scrubb a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări pentru Obradoiro.

Așadar, SIG Strasbourg avansează în faza grupelor din BCL. Este cel de-al 8-lea sezon consecutiv pentru această grupare în amintita competiție. Așadar, Strasbourg a evoluat în fiecare ediție a competiției. Cel mai bun rezultat este locul 4, obținut în 2021. Ulterior, în 2022 și 2023, s-a oprit în sferturile de finală.

Amintim că Benfica Lisabona s-a calificat în grupele Basketball Champions League 2023/24 ca urmare a câștigării turneului de calificare destinat campioanelor naționale.

Ultimul turneu se încheie duminică (01.10), când la Belek are loc confruntarea dintre Cholet Basket și Happy Casa Brindisi.

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.