Steve Kerr va fi noul antrenor al echipei naționale a Statelor Unite ale Americii

Steve Kerr va fi noul antrenor al echipei naționale a Statelor Unite ale Americii. El îi succede în funcție lui Gregg Popovich, cel care și-a încheiat mandatul prin câștigarea titlului olimpic la Tokyo în vara acestui an.

Kerr a făcut parte din staff-ul lui Pop atât la FIBA World Cup 2019, cât și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânare cu un an. El va fi promovat la funcția de principal, susține Adrian Wojnarowski, de la ESPN. De cinci ori campion NBA ca jucător și de trei ori ca antrenor, Steve Kerr va ghida Team USA la FIBA Basketball World Cup 2023 și la Jocurile Olimpice de la Pari, în anul 2024.

Prin această numire, Steve Kerr primește recunoașterea și aprecierea cuvenită din partea comunității baschetbalistice americane. Un tip deosebit de inteligent, ce a petrecut întreaga viață în baschet, Kerr s-a evidențiat de-a lungul timpului printr-un discurs moderat și plin de sportivitate, dar și foarte respectuos la adresa jucătorilor, fie că este vorba despre proprii săi elevi sau de cei ai echipelor rivale. El va avea oportunitatea să ghideze principala forță a jocului de baschet de pe planetă, după ce a făcut același lucru ani de zile la nivel de club alături de Golden State Warriors – echipă ce a revoluționat jocul de baschet modern. De altfel, Steve Kerr își va păstra funcția de antrenor principal al californienilor.

Potrivit sursei citate, staff-ul tehnic va fi completat de Monty Williams (Phoenix Suns), Erik Spoelstra (Miami Heat) și Mark Few (Gonzaga, NCAA). Așadar, un staff ce îi cuprinde pe antrenorii echipelor care au disputat (și pierdut) finalele NBA din 2019, 2020 și 2021, respectiv pe antrenorul finalistei NCAA din 2017 și 2021. Dincolo de acest amănunt, este probabil unul dintre cele mai redutabile staff-uri tehnice posibile în acest moment, fiecare dintre cei enumerați fiind considerat un antrenor de excepție, de a cărui nume este strâns legat succesul recent al echipei pe care o antrenează.

Anunțul oficial referitor la numirea noului staff tehnic al Team USA este încă așteptat.

Numirea lui Kerr în funcția de antrenor principal al Team USA este prima mutare făcută de noul director al USA Basketball, Grant Hill. Acesta îi succede în amintita funcție lui Jerry Colangelo, unul dintre cei mai reputați oameni de baschet ai generației sale. Fost jucător, antrenor și proprietar de echipă în NBA, Colangelo a condus programul USA Basketball în ultimii aproape 20 ani. El s-a retras după Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a obținut a 4-a medalie de aur olimpică în succesiune.

Amintim că Team USA trebuie să-și câștige pe teren dreptul de participare la turneul final al FIBA Basketball World Cup 2023. După prima fereastră, în cadrul căreia a jucat cu sportivi liberi de contract sau legitimați la echipe din G-League, americanii au un bilanț general de o victorie (în fața Cubei) și o înfrângere (pe mâna Mexicului). Steve Kerr nu se va afla pe banca tehnică nici la următoarele ferestre din campania de calificare.

Citiți și

Jerry Colangelo se retrage de la cârma USA Basketball după patru medalii olimpice de aur – United Hoops România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.