Stelmet Zielona Gora a câștigat SuperCupa Poloniei 2020

Sezonul competițional 2020/21 a demarat în mod oficial în Europa. SuperCupa Poloniei a deschis activitatea baschetbalistică în pandemie. Evenimentul s-a desfășurat miercuri (26.08).

Stelmet Zielona Gora a învins Anwil Wlocklawek, scor 75-66. Partida a demarat favorabil lui Anwil, echipă ce s-a desprins la șapte lungimi în primul sfert și care conducea cu scorul de 31-30 la jumătatea confruntării.

Echilibrul s-a menținut, Zielona Gora trecând la conducere, scor 48-47, cu zece minute înainte de final. Ofensiva acestei echipe a funcționat la cel mai bun nivel atunci când a trebuit. Stelmet a înscris 27 puncte în ultimul act, desprinzându-se în câștigătoare.

Gabriel Lundberg a totalizat 14 puncte, Daniel Szymkiewicz și Janis Berzins au adăugat câte 11 pentru formația învingătoare, antrenată de Zan Tabak. În replică, Deishuan Booker a totalizat 25 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, iar Ivica Radic a adăugat 19 puncte pentru Anwil.

Partida s-a desfășurat în prezența publicului. Accesul acestuia a fost permis în număr limitat.

Joi (27.08) este programat meciul de deschidere al campionatului din Polonia. PGE Sponja Stargard primește vizita lui Start Lublin. Vineri se vor disputa alte două meciuri din prima etapă, iar sâmbătă, duminică și luni sunr programate celelalte partide ale rundei inaugurale din sezonul regulat.

Foto: Andrzej Romański

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *