Steaua Roșie Belgrad suferă o importantă înfrângere în ABA Liga

Steaua Roșie Belgrad a suferit o înfrângere importantă. Campioana Serbiei a cedat pe terenul Cibonei Zagreb, scor 81-85, în cadrul etapei a 20-a din sezonul regulat al Ligii Adriaice – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat la finele săptămânii recent încheiate.

Jocul a fost decis în sfertul al 4-lea, atunci când croații au realizat un parțial de 24-14. Astfel, Cibona a învins deținătoarea ABA Liga.

Borna Kapusta a totalizat 24 puncte, 4 pase decisive cu șapte posesii pierdute, alți trei jucători având peste zece puncte marcate pentru învingători. De cealaltă parte, Filip Petrusev a reușit 15 puncte, iar Luca Vildoza a adăugat 14 puncte, 5 pase decisive pentru Steaua Roșie.

În urma acestui rezultat, Steaua Roșie Belgrad are 17-2 la general, cu un meci mai puțin disputat. Formația din capitala Serbiei se situează pe locul al 2-lea în condițiile în care a 3-a și a 4-a clasată au 5, respectiv 6 înfrângeri. Prima poziție aparție lui Partizan Belgrad, echipă ce are 18-2 la general.

Pe baza celor consemnate în ultimii ani locul 1 la încheierea sezonului regulat poate să se dovedească a fi decisiv în câștigarea trofeului în Liga Adriatică. Steaua Roșie are o serie de trei înfrângeri în toate competițiile.

Urmează o etapă dublă în Euroligă, acolo unde activează ambele forțe ale baschetului din Serbia. Steaua Roșie evoluează pe teren propriu cu Anadolu Efes, respectiv în deplasare cu Panathinaikos. În schimb, Partizan evoluează într-o dublă deplasare în Italia, adversari fiind Virtus Bologna și Olimpia Milano.

După etapa dublă din Euroligă, mai exact luni (13.03), cu începere de la ora 21:30, Partizan Belgrad primește vizita Stelei Roșii Belgrad. Meciul contează pentru etapa 21 din sezonul regulat și se va desfășura la Stark Arena. Este un meci crucial pentru asigurarea avantajului terenului propriu în playoff-ul ABA Liga 2023.

De notat că echipa care câștigă Liga Adriatică primește dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine. Partizan poate să ajungă acolo și dacă nu câștigă amintita competiție, dar se califică în playoff-ul Euroligii masculine din postură de echipă aflată la primul sezon din Euroligă.

Foto: www.aba-liga.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.