Steaua Roșie Belgrad învinge Partizan în Liga Adriatică

Steaua Roșie Belgrad a câștigat derby-ul de tradiție al baschetului sârbesc. Confruntarea cu Partizan Belgrad, contând pentru sezonul regulat al Ligii Adriatice – ediția 2020/21, s-a desfășurat luni (23.11), cu Partizan în calitate de gazdă.

Rezultatul final a fost de 86-85. În pofida scorului final echilibrat, Steaua Roșie a avut controlul pe tabela de marcaj aproape în permanență. Partizan a condus la începutul meciului, marcând primele puncte, după care a venit în avantaj în sfertul al 2-lea, când a fost în avantaj între minutele 13-17.

Steaua Roșie a condus o dată la peste zece lungimi în secvența inaugurală, respectiv cu un maxim de 13 lungimi în debutul reprizei secunde. Echipa lui Sașa Obradovic a avut avantaj de zece lungimi în alte 4-5 situații pe parcursul reprizei a 2-a.

Cbiar și așa, tripla lui Rade Zagorac cu 31 secunde înainte de final a adus Partizan la o lungime în spatele rivalei. Steaua Roșie a ratat la următoarea posesie, iar Partizan a beneficiat de o ultimă aruncare, prin care putea câștiga partida pe revenire. Cody Miller McIntyre a fost imprecis, iar timpul de joc s-a scurs.

Jordan Loyd a reușit 18 puncte, 3 pase decisive, Cory Walden a adăugat 16 puncte, 4 pase decisive, iar Marko Jagodic Kuridza a încheiat cu 10 puncte, 5 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, RaShawn Thomas a reușit 19 puncte, 6 recuperări, iar Cody Miller-McIntyre a adăugat 15 puncte (11/11 la linia de pedeapsă), 5 recuperări și 4 pase decisive pentru Partizan.

Steaua Roșie Belgrad ajunge la 8-0 la general și este lider solitar al clasamentului la zi în Liga Adriatică – ediția 2020/21.

Partizan are 4-4 la general în Liga Adriatică și ocupă locul 4 în clasamentul provizoriu cu precizarea că patru echipe aflate în urma belgrădenilor în ierarhia au jucat mai puține meciuri până la această oră. De notat că acesta a fost primul eșec al lui Partizan Belgrad de la numirea lui Sașo Filipovski în funcția de antrenor principal. Echipa câștigase primele patru meciuri sub comanda macedoneanului (două în Liga Adriatică, două în EuroCup).

Foto&video: Partizan NIS / www.aba-liga.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *