Steaua Roșie Belgrad avansează în finala Ligii Adriatice

Steaua Roșie Belgrad s-a calificat în finala Ligii Adriatice – ediția 2020/21. Deținătoarea trofeului a învins KK Igokea, scor 76-53, în meciul decisiv al seriei din penultimul act al competiției.

Partida a avut loc marți (11.05), la Belgrad. Jocul a fost controlat de belgrădeni, aceștia desprinzându-se la 24-12 în primele zece minute de joc. Igokea s-a apropiat la 57-51 înaintea secvenței decisive. Gazdele au controlat finalul partidei, realizând un parțial de 19-2. Igokea nu a marcat niciun punct pe parcursul ultimelor 9 minute ale partidei!

Diferența între cele două echipe s-a făcut la aruncările de trei puncte. Ambele au înscris câte 16 coșuri din interiorul semicercului, Igokea având un procentaj mult superior. În schimb, Steaua Roșie a avut zece triple cu 42%, iar Igokea a terminat cu 4/20, adică a avut 20% la semicerc.

Dejan Davidovac a totalizat 22 puncte, 8 recuperări, 4 intercepții și 3 pase decisive pentru 33 la eficiență în 27 minute de joc. Jordan Loyd a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive, iar Ognjen Dobric și Landry Nnoko au înscris câte 11 puncte pentru Zvezda. De cealaltă parte, Anthony Clemmons a totalizat 15 puncte, iar Jackie Carmichael a adăugat 12 puncte, 4 intercepții.

Reamintim că KK Igokea a avut un sezon impresionant. S-a calificat până în faza a 2-a a grupelor din Basketball Champions League, după ce în calificări a trecut de U-BT Cluj-Napoca, iar în Liga Adriatică s-a clasat pe locul al 4-lea și a forțat jocul decisiv în seria cu forța dominantă a competiției.

Steaua Roșie Belgrad avansează în finala Ligii Adriatice, acolo unde se duelează cu Buducnost Podgorica. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Seria demarează duminică (16.05), la Belgrad.

Câștigătoarea Ligii Adriatice obține dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Foto&video: www.aba-liga.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *