Steaua București învinge campioana la debutul lui Cătălin Burlacu în funcția de antrenor principal

Steaua București a depășit CSM CSU Oradea, scor 85-83, în meciul de deschidere al Grupei valorice A din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Cătălin Burlacu a debutat cu victorie în fața campioanei României în exercițiu în funcția de antrenor principal al unei echipe din primul eșalon al României.

Militarii au început excelent, având un nivel de intensitate mai ridicat. Elevii lui Cătălin Burlacu s-au desprins la 19-7, după ce au controlat spațiul de trei secunde și au câștigat majoritatea duelurilor 1-1. Ecartul de 12 lungimi s-a păstrat până la prima pauză, după care diferența a atins un nou maxim, de 14 puncte.

Orădenii au replicat, mizând pe tandemul Broussard – Richard în faza ofensivă. De asemenea, atunci când au devenit agresivi în faza de atac, oamenii mari ai bihorenilor au creat mari avantaje propriei echipe. CSM-ul a reușit să anuleze deficitul în timp foarte scurt și chiar au trecut la conducere, grație unui parțial de 24-5. Steaua a terminat repriza mai bine și a intrat în avantaj la vestiare, marcând ultimele șase puncte. Scorul după 20 minute era de 43-42.

Repriza secundă a consemnat echilibru. Niciuna dintre protagoniste nu a reușit să se desprindă, consemnându-se mai multe schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Steaua a avut mai mult inițiativa, Ronnie Harrell ieșind la rampă în contul amfitrionilor. Replica a venit de la Dragan Zekovic, cel care a marcat ultimele șase puncte ale orădenilor în sfertul 3 pentru a egala situația, scor 63-63.

Steaua s-a desprins în debutul sfertului 4, dar Oradea a reușit să replice și a beneficiat de mai multe șanse de a restabili egalitatea. Achim a ales să joace cu Watson, Richard și Broussard în același timp. Steaua a fost la conducere pe tot parcursul secvenței decisive, acelați Harrell având o prestație ofensivă impresionantă. Oradea a irosit prea multe șanse pentru a putea câștiga, pe lângă un nou început de partidă deloc demn de o echipă cu pretenții.

Formația antrenată de Cătălin Burlacu a gestionat foarte bine momentele importante ale partidei. A început în forță și cu energie, a răspuns pozitiv pe fondul revenirii oaspeților, iar în sfertul decisive a avut inițiativa în permanență.

Steaua a avut procentaj superior la aruncările din acțiune și a terminat cu mai multe recuperări (37-29). În schimb, Oradea a avut avantaj la pase decisive (deși ambele au avut cifre modeste), posesii pierdute, intercepții și procentaj al aruncărilor libere. Echipa antrenată de Cristian Achim a avut avantaj la punctele după recuperări ofensive și după posesii pierdute de adversar.

Bihorenii au avut 56 puncte marcate de unitatea a 2-a. În schimb, titularii Stelei au înscris 75 puncte.

Ronnie Harrell a totalizat 25 puncte, 7 recuperări, Keith Clanton a adăugat 18 puncte, 11 recuperări, iar Radosav Spasojevic și Strahinja Jovanovic au înscris câte 16 puncte pentru Steaua. De cealaltă parte, Dragan Zekovic a reușit 26 puncte, Aaron Broussard a adăugat 18 puncte, iar Kris Richard a izbutit 15 puncte, 3 intercepții pentru Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.