Statele Unite ale Americii surclasează Iran, bifează prima victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Statele Unite ale Americii au obținut prima victorie la Jocurile Olimpice în întrecerea de baschet masculin. Echipa antrenată de Gregg Popovich a învins Iran în runda a 2-a din faza grupelor, scor 120-66.

Jocul a fost controlat de Team USA care s-a desprins la 28-12 din primele zece minute de joc. Asta în condițiile în care americanii au marcat șase coșuri de trei puncte și au avut un raport de opt pase decisive la nicio posesie pierdută în secvența de deschidere a partidei.

Ecartul a continuat să crească, avantajul americanilor crescând constant pe tabela de marcaj. Damian Lillard avea șase coșuri de trei puncte marcate în sfertul al 2-lea. Talentul, valoarea și calitatea net superioare au fost vizibile la tot pasul, scorul la jumătatea partidei fiind de 60-30.

Repriza secundă a accentuat ecartul dintre cele două echipe. Team USA a ajuns la 15 coșuri de trei puncte marcate după 30 minute de joc, avantajul urcând la 44 lungimi. Iran a redus ușor din ecart spre sfârșitul secvenței a 3-a, scorul fiind de 82-43. Ultimul act nu a adus noutăți. Ecartul a trecut de 50 puncte. Antrenorul Gregg Popovich i-a permis unuia dintre secunzi, Lloyd Pierce să conducă un timeout.

Team USA a avut 19 reușite de pe semicerc cu un procentaj de 50% la acest capitol. De asemenea, învingătorii au terminat cu 33 pase decisive. Fiecare jucător a marcat cel puțin un coș din acțiune pentru americani.

Damian Lillard a totalizat 21 puncte, 5 pase decisive,cDevin Booker a terminat cu 16 puncte Jayson Tatum a adăugat 14 puncte, Zach LaVine a terminat cu 13 puncte, 8 pase decisive. În replică, Hamed Haddadi a reușit 15 puncte, 6 recuperări pentru Iran.

Team USA are 1-1 la general și urmează să se dueleze cu Cehia în ultima etapă din grupe. Iran are 0-2 la general și întâlnește Franța în etapa a 3-a.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.