Statele Unite ale Americii își impun superioritatea (și) în 3×3

Statele Unite ale Americii și-au demonstrat superioritatea în baschetul 3×3 la nivel juvenil, oferind un indicator cu privire la viitorul acestei noi discipline olimpice. Reprezentativele SUA au câștigat FIBA 3×3 U18 World Cup – ediția 2021, atât la masculin, cât și la feminin.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul săptămânii trecute la Debrecen (Ungaria). Finalele celor două întreceri s-au desfășurat duminică (29.08), completându-se astfel un sfârșit de săptămână de excepție în localitatea apropiată de granița de Vest a României, acolo având loc și etapa a 3-a din cadrul FIBA 3×3 World Tour.

În întrecerea masculină, americanii au avut un bilanț general de 6-0. În schimb, la feminin, au avut 6-1, pierzând meciul cu Rusia, ultimul din faza grupelor. Iată alcătuirea celor două echipe câștigătoare:

  • Masculin – Eric Lavell Dailey Jr, Gradey, Reed Dick, Kyle Jarred Filipowski și Keyonte Darnell George
  • Feminin – Janiah Tyir Barker, Ayanne Renee Patterson, Kira Caroll Rice și Mikaylah Marie Williams

Statele Unite ale Americii își impun, încet dar sigur, superioritatea și în baschetul 3×3. În prezent, SUA deține titlul mondial la masculin și pe cel olimpic la feminin. De acum, deține și trofeele U18 în această disciplină, la ambele categorii.

Amintim că în baschetul 5×5, Team USA a avut o vară productivă. A cucerit medaliile olimpice de aur, atât la masculin, cât și la feminin. În plus, a triumfat la FIBA U19 World Cup, la ambele categorii!

Revenind la FIBA 3×3 U18 World Cup 2021, iată podiumul celor două categorii:

Masculin

  1. SUA
  2. Estonia
  3. Belarus

Feminin

  1. SUA
  2. Spania
  3. Ungaria

România a participat în ambele întreceri. La masculin a ocupat locul 16 din 18 participante, iar la feminin s-a clasat pe locul 13 din 17 echipe prezente. Ambele reprezentative tricolore au avut câte o victorie și trei înfrângeri.

Toate rezultatele înregistrate la FIBA 3×3 U18 World Cup 2021 pot fi consultate AICI.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.