Statele Unite ale Americii avansează pentru a 7-a oară consecutiv în finala olimpică la baschet feminin

Echipa națională a Statelor Unite ale Americii a avansat în finala competiției de baschet feminin la Jocurile Olimpice de vară, găzduite la Tokyo. Elevele lui Dawn Staley au trecut de Serbia, scor 79-59.

Partida a opus campioana mondială și olimpică în exercițiu campioanei Europei en-titre. Jocul a fost controlat de americance, acestea desprinzându-se de la început și nu au permis oponentului să revină. Team USA conducea cu 25-12 la prima pauză, respectiv cu 41-23 la jumătatea partidei. Secvența a 3-a a revenit americancelor la limită. Ultimele zece minute au accentuat diferența între cele două echipe.

Brittney Griner (foto) a totalizat 15 puncte, 12 recuperări, Chelsea Gray a adăugat 14 puncte, iar Breanna Stewart a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări pentru formația învingătoare. În replică, Yvonne Anderson a reușit 15 puncte pentru Serbia.

Statele Unite ale Americii sunt în a 7-a finală consecutivă și cea de-a 10-a în 11 participări, respectiv 12 ediții desfășurate în baschetul feminin la Jocurile Olimpice. Finala se dispută duminică (08.08), adversar fiind Japonia sau Franța.

Serbia va juca pentru a 2-a oară consecutiv pentru medalia de bronz în competiția de baschet feminin. La precedenta ediție, elevele Marinei Maljkovic au învins Franța în finala mică.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.