Stal Ostrow este la egalitate după primele două meciuri în turul inaugural al playoff-ului din Polonia

Arged BM Slam Stal Ostrow se află la egalitate, scor general 1-1, după primele două jocuri ale turului inaugural în playoff-ul ligii profesioniste din Polonia – ediția 2020/21. Adversarul lui CSM CSU Oradea în semifinalele FIBA Europe Cup se dueleaxă cu Start Lublin în primul tur eliminatoriu din competiția internă.

Seria, organizată pe sistemul cel mai bun din cinci partide, a demarat la Ostrow, acolo unde s-au disputat primele două confruntări. Este un duel între ocupantele locurilor 2 – Ostrow și 7 – Lublin la încheierea fazei regulate. De asemenea, este un duel între o reprezentanta Poloniei la F4-ul FIBA Europe Cup, respectiv o echipă ce a reprezentat aceeași țară în grupele Basketball Champions League.

Meciul de deschidere al seriei s-a încheiat cu victoria categorică a lui Stal Ostrow. Rezultatul final a fost de 106-81. Jocul a fost dominat de echipa pregătită de către Igor Milicic. Aceasta s-a desprins la 27-15 în primul act și a continuat să se desprindă, scorul fiind de 58-41 la jumătatea partidei, respectiv 85-58 cu zece minute înainte de final. Ultimul act a revenit oaspeților la limită.

Jakub Garbacz a totalizat 30 puncte, având 9/14 la aruncările de trei puncte. Alți patru jucători ai învingătorilor au avut cel puțin 11 puncte marcate. Dustin Ware a replicat cu 19 puncte, iar Thomas Davis a adăugat 16 puncte pentru Lublin.

Două zile mai târziu, în aceeași locație, Lublin a reușit break-ul, impunându-se cu scorul de 100-94. Situația din primul meci s-a schimbat complet. Jocul a fost deosebit de echilibrat și extrem de bogat în realizări pe tabela de marcaj. Ostrow conducea cu trei puncte la prima pauză, respectiv cu 54-53 la jumătatea partidei. Gazdele erau la conducere și la capătul celei de-a 3-a secvențe, scorul fiind de 79-77. Apărarea lui Lublin a ieșit la rampă în sfertul 4, pe parcursul căruia vizitatorii au realizat un parțial de 23-15 și s-au impus.

Martins Laksa a totalizat 22 puncte, Devin Searcy – fostul pivot al lui BCM U Pitești – a adăugat 20 puncte, 5 recuperări, iat Sherron Dorsey-Walker a încheiat cu 16 puncte pentru învingători. În replică, Mark Ogden a reușit 18 puncte, 8 recuperări, iart James Florence și Denzel Andersson au avut câte 17 puncte pentru Ostrow.

Scorul general este de 1-1. Seria se mută la Lublin, acolo unde sunt programate următoarele două meciuri. Acestea sunt programate pentru 6 și 8 aprilie. Dacă va fi necesar, meciul decisiv se va disputa la Ostrow, pe 11 aprilie.

Foto: www.plk.pl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *