Sportivele FCC Baschet UAV Arad s-au vaccinat anti-COVID-19

FCC Baschet UAV Arad este prima echipă de baschet și una dintre primele din grupări sportive din țara noastră care se vaccinează. Operațiunea a avut loc în cursul zilei de duminică (21.02).

Potrivit unul anunț făcut pe pagina de facebook a echipei arădene, jucătoarele echipe din Arad sunt incluse în cadrul etapei a 2-a de vaccinare anti-COVID-19 din România. Sub supravegherea dr. Dan Pârvulescu, fostul medic al clubului „galben-albastru,” componentelor FCC Baschet UAV Arad le-a fost administrată prima doză de vaccin.

Subiectul vaccinării la sportivi este unul sensibil, exact așa cum este în toate aspectele societății. Decizia de a se vaccina trebuie luată în plan individual de către sportivi, indiferent de poziția sau viziunea conducerii cluburilor la care aceștia își desfășoară activitatea. De altfle, exemple în acest sens se întâlnesc pe toate planurile, fie intern sau cu exemple din numeroase alte țări în care sportul de înaltă performanță este o industrie.

Astfel, faptul că sportivele echipei din Arad s-au vaccinat și au ales să o facă împreună, cu sprijinul clubului, reprezintă un exemplu pe care acestea îl transmit.

În prezent, chiar dacă se vaccinează, sportivii trebuie să efectueze testele COVID-19 premergătoare participării la turneele de Liga Națională, în conformitate cu protocolul medical al Federației Române de Baschet, dar și în conformitate cu prevederile ordinului comun al Ministerelor Sănătății, respectiv Sportului.

În plan sportiv, echipa FCC Baschet UAV Arad se situează pe locul 2 în Liga Națională de baschet feminin – ediția 2020/21 la jumătatea sezonului regulat. Această grupare are 9 victorii și 2 înfrângeri. Palmaresul acestei echipe cuprinde nouă titluri de campioană și două cupe naționale ale României.

Returul LNBF este programat să demareze pe 26 februarie anul curent.

Foto: FCC Baschet UAV Arad (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *