Spania permite antrenamentele individuale începând din 4 mai

Pedro Sanchez, prim ministrul al Spaniei, a anunțat că echipele sportive pot începe să-și lase sportivii să participe la antrenamente individuale. Această măsură intră în vigoare de la data de 4 mai, adică de luni.

El a precizat că activitatea sportivă va fi reluată în mai multe faze. Faza zero demarează pe 4 mai, cu antrenamente individuale. Reamintim că o măsură asemănătoare va fi aplicată în anumite părți din Statele Unite ale Americii de la data de 1 mai, însă NBA a anunțat că va permite deschiderea bazelor sportive în statele unde se vor relaxa măsurile, cu data de 8 mai.

Faza 1, dacă lucrurile decurg în direcția dorită de toată lumea, va demara două săptămână mai târziu. Atunci, vor putea fi deschise bazele sportive de înaltă performanță și vor putea să înceapă antrenamente colective ale echipelor profesioniste, dar aceste antrenamente se vor desfășura la nivel mediu. După alte două săptămâni, adică la începutul lunii iunie, ar intra în vigoare faza 2, în care să fie permise antrenamentele colective în regim normal.

Liga ACB a anunțat deja că plănuiește să completeze sezonul 2019/20. Pentru ca acesta să poată fi completat este necesar ca echipele să aibă acces la antrenamente normale începând cu data de 31 mai. Așadar, competiția baschetbalistică este în graficul stabilit de autorități, însă rămâne de văzut în ce fel va evolua pandemia de coronavirus prin intermediul relaxării măsurilor restrictive.

Primele 12 clasate din primul eșalon al Spaniei ar urma să joace un turneu final cu 33 meciuri, toate într-o locație unică și fără participarea publicului. Sezonul 2019/20 ar urma să fie încheiat cel târziu la data de 10 iulie.

Recent, în Spania a fost permis copiilor să iasă din case timp de o oră, cu condiția ca acest lucru să se întâmple în jurul domiciliului. De notat că în Spania s-a trecut deja de borna 23.000 decese provocate de pandemia COVID-19. În altă ordine de idei, planul acestei țări este de a testa masiv populația, planul fiind acela de a se ajunge la 100.000 teste efectuate pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.