Slovenia surclasează Germania și este în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Tokyo!

Slovenia este prima echipă calificată în semifinalele concursului de baschet masculin la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. Campioana în exercițiu a Europei a învins Germania, scor 94-70.

Partida a fost controlată de ex-iugoslavi, aceștia desprinzându-se la 11 puncte în primul sfert. Germania a reacționat în sfertul al 2-lea pentru a se apropia la 44-37 după 20 minute de joc efectiv. Repriza secundă a fost controlată de ex-iugoslavi, aceștia având un nivel superior de joc în ambele faze ale jocului. Diferența a trecut de zece puncte în sfertul 4 și de 20 lungimi în ultimul sfert. De altfel, Slovenia a terminat meciul cu rezervele în teren.

Jaka Blazic a fost extrem de agresiv împotriva purtătorului mingii, Luka Doncic a fost responsabil în principal la creație, Zoran Dragic a fost de neoprit la finalizare din orice zonă a terenului, Mike Tobey a controlat spațiul de trei secunde, iar Klemen Prepelic a continuat să amenințe coșul advers de la mare distanță. Germania nu a avut soluții pentru a lupta împotriva unei echipe cu atâtea arme.

Zoran Dragic a totalizat 27 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Luka Doncic a bifat 20 puncte, 11 pase decisive, 8 recuperări, iar Mike Tobey a terminat cu 13 puncte, 11 recuperări pentru Slovenia. În replică, Maodo Lo a reușit 11 puncte, iar Niels Giffey a adăugat 10 puncte pentru Germania.

Slovenia avansează în semifinale la prima apariție în concursul olimpic de baschet masculin, având 4-0 la general și este cert că va lupta pentru o medalie. Adversar în penultimul act va fi învingătoarea dintre Franța și Italia.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *