Situația celor trei echipe românești înaintea ultimei etape din faza grupelor în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23

Cele trei reprezentante ale României în FIBA Europe Cup au un parcurs curajos și fiecare dintre ele fie își va prelungi, fie are șanse de a-și continua aventura în ediția 2022/23 dincolo de prima fază a grupelor. Aruncăm o privire asupra situației fiecărei echipe în parte cu precizarea că primele două clasate în fiecare din cele opt grupe se califică în TOP 16.

SCM Universitatea Craiova are asigurată deja prezența în TOP 16. Oltenii au 4-1 la general și se situează pe primul loc în Grupa H înaintea ultimei etape. Alb-albaștrii au varianta locului 1 în grupă cu o victorie în Suedia, în ultima etapă. În cazul unui eșec pe tărâm scandinav, Craiova va încheia pe locul 1 dacă Hakro Merlins Cralisheim pierde la Voluntari. În caz contrar, cu un eșec în Suedia, coroborat cu victoria germanilor în Ilfov, Craiova termină pe locul 2.

CSO Voluntari și-a relansat campania europeană cu victoria din Suedia. Ilfovenii au 2-3 la general și păstrează șanse matematice de calificare în faza următoare din FIBA Europe Cup. Există o singură condiție pentru ca acest lucru să se întâmple, dar este una deloc ușor de realizat. Gruparea de lângă capitala României are nevoie de victorie la cel puțin 16 puncte diferență în meciul cu Hakro Merlins Crailsheim pentru a se califica de pe locul al 2-lea în Grupa H. Orice alt rezultat pune capăt aventurii europene pentru Voluntari.

În Grupa E, CSM CSU Oradea are o serie activă de patru victorii, un bilanț general de 4-1 și se situează pe primul loc al clasamentului înaintea ultimei etape. Cu toate acestea, echipa antrenată de Cristian Achim nu este încă calificată din punct de vedere matematic între primele 16 echipe ale întrecerii.

Pentru a-și asigura prezența în faza următoare, CSM CSU Oradea are mai multe variante:

  1. Victorie pe terenul lui Kangoeroes Mechelen -> locul 1 în Grupa E.
  2. Înfrângere pe terenul lui Kangoeroes Mechelen la diferență cuprinsă între 1 și 25 puncte, coroborat cu victoria lui Cholet Basket în celălalt meci al grupei -> locul 2 în Grupa E.
  3. Înfrângere în fieful lui Kangoeroes Mechelen, indiferent de diferență, cobororat cu înfrângerea lui Cholet Basket în celălalt meci al grupei -> locul 2 în Grupa E.

Meciurile ultimei etape sunt programate pentru miercuri (30.11).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.