Shane Larkin a zdruncinat recordul absolut de puncte marcate într-un meci în Euroliga modernă!

Shane Larkin a stabilit noul record absolut de puncte marcate într-un meci din istoria Euroleague Basketball. Americanul de la Anadolu Efes Istanbul a înscris 49 puncte în victoria asupra lui Bayern Munchen, în etapa a 11-a din sezonul regulat al ediției 2019/20. Rezultatul final a fost de 104-75.

Larkin depășește performanța reușită de regretatul Alphonso Ford, egalată apoi de Carlton Myers, Kaspars Kambala și Bobby Brown. Aceștia au marcat fiecare câte 41 puncte într-un meci din Euroliga masculină în epoca modernă.

Larkin a bifat 30 minute de joc, perioadă în care a izbutit 10/12 la aruncările de trei puncte, 5/7 la două puncte și 9/10 la linia de pedeapsă. El a adăugat 5 pase decisive și 2 recuperări. Americanul a avut 53 la eficiență!

La interviul acordat după terminarea meciului, Larkin a spus că și-a setat obiectivul de a stabili acest record încă din sezonul trecut, când a înscris 37 puncte într-un meci cu FC Barcelona. Atunci nu știa care este recordul absolut, iar antrenorul Ergin Ataman l-a retras cu patru minute înainte de final. De această dată, Larkin a fost retras pe bancă tot cu patru minute înainte de final, când avea 38 puncte marcate. Tehnicianul campioanei Turciei a decis să-l retrimită înapoi în teren, pentru a mai înscrie 11 puncte.

Ataman a confirmat la rândul său că și-a dorit să-l protejeze pe jucător, dar știa de record și i-a acordat un minut de răgat deoarece Larkin era extrem de dornic. Astfel, Ataman a dorit să-l tempereze, iar la revenirea în teren a găsit soluțiile potrivite pentru a depăși recordul.

De notat că Larkin egalează recordul absolut de coșuri de trei puncte marcate într-un meci în Euroligă!

Este a 5-a performanță individuală din istoria competiției din perspectiva eficienței. Recordul absolut aparțina lui Tanoka Beard, cu 63 la eficiență într-un meci ce datează din anul 2004.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.