Sha’markus Kennedy este noul jucător al Craiovei

Sha’markus Kennedy este noul jucător al echipei SCM U Craiova. În vârstă de 23 ani, americanul înalt de 2.03 metri evoluează în principal la poziția 4 și se află la primul contact cu baschetul românesc.

Absolvent al universității McNeese, în 2020, Sha’markus a evoluat în primul eșalon din Italia, Germania, respectiv Israel. Primul său angajament s-a consemnat în Italia, alături de Cantu, unde a bifat 21 apariții și a avut medii statistice de 9.3 puncte și 4.5 recuperări în Lega Basket Serie A. El a avut și o medie de 1.8 capace pe partidă.

Kennedy a terminat sezonul 2020/21 alături de Rasta Vechta, în Bundesliga germană. El nu a putut ajuta această echipă să se salveze de la retrogradare, însă a contribuit cu 6.8 puncte și 4.6 recuperări în 15.4 minute pe meci, având peste 61% la aruncările din acțiune.

Sezonul 2021/22 l-a început în Winner League, alături de Bnei Herzeliya. A bifat zece apariții în liga israeliană cu medii statistice de 5.5 puncte, 5.3 recuperări și 63.9% la aruncările din acțiune în aproape 15 minute pe meci pentru 9.0 la eficiență.

Baschetbalistul american nu a mai jucat din 6 Ianuarie anul curent. El a bifat atunci doar două minute de joc în partida cu Ironi Ness Ziona.

Kennedy a fost legitimat de Craiova în lotul lui Peter Olisemeka. Cel mai probabil debutul noului jucător se va consemna în partida cu CSM Miercurea Ciuc din 2 Martie. El nu va avea drept de joc la restanța cu CSM CSU Oradea din 27 Februarie anul curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.