Sezonul 2023/24 a demarat vineri (15.09) cu primele meciuri din Cupa României la baschet masculin

Sezonul competițional 2023/24 a demarat în mod oficial vineri (15.09) cu jocurile primei runde din faza de calificare a Cupei României la baschet masculin. Șase meciuri s-au desfășurat în tot atâtea locații, trei partide finalizându-se cu scor echilibrat, lucru ce ar putea să conteze în ecuația calificării la turneul final de pe locul al 2-lea.

Cel mai atractiv joc s-a desfășurat la Oradea Arena, între protagonistele celor două finale din baschetul românesc consemnate în cursul anului calendaristic 2023. U-BT Cluj-Napoca a învins CSM CSU Oradea, scor 87-67, la capătul unui joc pe care l-a controlat în întregime.

DJ Seeley a avut 18 puncte cu 4/4 la aruncările de trei puncte, având un debut oficial impresionant în baschetul românesc. Bryce Jones a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, iar Emanuel Cățe a livrat 13 puncte, 8 recuperări (6 ofensive). În fine, Mihai Măciucă a debutat cu 13 puncte în uniforma Clujului.

În replică, Erick Neal a reușit 23 puncte, într-un meci în care noile achiziții ale lui CSM Oradea au avut prestații șterse atât ca productivitate de natură statistică, cât și ca impact efectiv în joc.

Cele trei partide încheiate cu scor echilibrat au fost:

  • SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara vs SCM U Craiova, scor 70-67
  • BC CSU Sibiu vs CSM Constanța, scor 84-80
  • Rapid București vs FC Argeș Pitești, scor 62-57

Singura echipă gazdă care a câștigat în ziua de deschidere a sezonului este CSM Tîrgu Mureș. Ardelenii au depășit pe CSM Focșani cu scorul de 84-60.

În fine, CSO Voluntari a dispus de CSM Corona Brașov, chiar sub Tâmpa, scor 81-60.

Performerul zilei a fost Alin Borșa. Jucătorul de la CSM Tîrgu Mureș a izbutit un indice de 31 la eficiență, având 11 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții și un capac în 29 minute de joc cu 71% la aruncările din acțiune.

Cel mai bun marcator al rundei a fost americanul Makale Foreman. Aflat la debutul absolut pentru SCM Timișoara, acesta a bifat 24 puncte în cel mai echilibrat duel al zilei. De notat că bănățenii au recuperat un deficit maxim de 15 puncte în condițiile în care au jucat pe terenul Craiovei. Important de precizat este faptul că Giordan Watson, jucătorul naturalizat al oltenilor, este în continuare indisponibil.

Sâmbătă (16.09) sunt programate jocurile rundei a 2-a, echipele gazdă urmând să stea. Iată programul:

  • CSM Târgu Jiu vs Rapid București – ora 19:00
  • Dinamo București vs U-BT Cluj-Napoca – ora 19:00
  • CSM Galați vs CSM Focșani – ora 19:00
  • CS Vâlcea 1924 vs BC CSU Sibiu – ora 19:00
  • CSM Petrolul Ploiești vs SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – ora 20:00
  • Laguna București vs CSO Voluntari – ora 20:30

Toate meciurile sunt transmise în direct pe FRB TV (YouTube).

Foto: Roby Boros / CSM Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.