Sezonul 2021/22 demarează în Europa – SuperCupa Poloniei deschide stagiunea!

Sezonul competițional 2021/22 în baschetul european la nivel de club demarează în mod oficial miercuri (01.09). SuperCupa Poloniei deschide noua stagiune în sportul cu mingea la coș.

Cu începere de la ora 21:00, Arged BMSlam Stal Ostrow și Enea Zastal Zielona Gora se confruntă pentru primul trofeu pus în joc în baschetul din Polonia. Campioana în exercițiu a acestei țări, finalistă a FIBA Europe Cup în sezonul precedent, se duelează cu deținătoarea Cupei Poloniei, câștigătoarea SuperCupei de anul trecut și prima formație din afara spațiului ex-sovietic care a obținut calificarea în playoff-ul Ligii VTB, performanță atinsă în sezonul precedent.

Ostrow va reprezenta Polonia în Basketball Champions League și îi are în componențîă din acest sezon pe Damian Kulig și Vangelis Mantzaris, jucători cu experiență la nivel de Euroligă. De cealaltă parte, iubitorii baschetului românesc sunt familiarizați cu noul antrenor secund al echipei din Zielona Gora, Milan Mitrovic, respectiv cu shooter-ul canadian Devoe Joseph.

Campioană în exercițiu, Slam Stal Ostrow continuă să fie ghidată de reputatul Igor Milicic. Acesta a devenit unul dintre cei mai importanți antrenori din baschetul polonez, stabilindu-se în această țară după ce și-a încheiat aici cariera de jucător. Din echipa cu care Ostrow a învins CSM CSU Oradea în semifinalele FIBA Europe Cup au rămas jucători precum James Florence, Denzel Andersson, Jaroslaw Mokros.

De cealaltă parte, noul antrenor al acestei echipe este sârbul Oliver Vidin, dublu campion al Slovaciei, câștigător al cupei în Finlanda și Slovacia. Originar din Serbia, acesta sosește de la cârma lui Slask Wrocklaw, ocupanta locului 3 în sezonul precedent. Zielona Gora a schimbat aproape în totalitate efectivul de jucători. Lotul nu cuprinde nume consacrate la nivel internațional, dar această echipă dispune de jucători deosebit de talentați și potenți în faza ofensivă, în conformitate cu stilul antrenorului

În finala din sezonul 2020/21, Ostrow a învins pe Zielona Gora cu scorul general de 4-2. Asta după ce Zielona Gora a câștigat sezonul regulat în manieră dominantă. Totuși, trebuie notat că întregul playoff din Polonia, inclusiv finala, s-a desfășurat la Ostrow!

Joi (02.09) se dispută deja primele două meciuri din sezonul regulat al Energa Basket Liga – primul eșalon al Poloniei. HydroTruck Radom primește vizita lui Czarni Slupsk, iar Polski Cukier Torun pe cea a lui Anwil Wlocklawek – echipă la care evoluează în continuare americanul Kyndall Dykes, dublu campion al României.

De altfel, calendarul Energa Basket Liga cuprinde meciuri în regim zilnic în primele cinci zile ale lunii septembrie. De altfel, pe parcursul acestei luni sunt programate primele cinci etape din sezonul regulat. Amintim că Polonia a început campionatul și în sezonul precedent mai devreme decât toate celelalte țări din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *