Sezonul 2020/21 la masculin demarează în luna octombrie cu Cupa României

Sezonul competițional 2020/21 la baschet masculin va demara în luna octombrie. Miercuri (26.08) s-a desfășurat o ședință în regim videoconferință cu participarea a 12 echipe (fără Oradea, Mediaș și Steaua).

Toate cluburile participante au agreat demararea sezonului conform celor anunțate deja, adică respectându-se prevederile Ordinului 780. CSM Focșani nu va lua startul în Cupa României, însă o va face în Liga Națională.

Sistemul de desfășurare al Cupei României va fi definitivat după 1 septembrie, atunci când FIBA Europe Board va stabili dacă în această toamnă se desfășoară competiții internaționale sau totul se amână pe luna ianuarie 2021.

Echipele vor efectua un test la intrarea în cantonamentul de 14 zile, după care în ziua a 14-a se va efectua a 2-a testare. Toți cei cu test negativ vor pleca la turneul numărul 1 al Cupei României.

De asemenea, s-a agreat că Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21 va demara pe parcursul anului calendaristic 2020. Rămâne de stabilit data acestuia. În aceste condiții cluburile pot beneficia de finanțarea asigurată de la bugetele locale pentru anul în curs.

Citiți și

Vom reveni cu alte informații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.