Serbia s-a calificat în semifinalele Jocurilor Olimpice, la baschet feminin!

Serbia a învins China și s-a calificat în semifinalele competiției de baschet feminin la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Formația antrenată de Marina Maljkovic a câștigat cu scorul de 77-70.

A fost un meci cu numeroase schimbări de situație. Asiaticele reușiseră un parțial de 25-14 în sfertul al 3-lea, la capătul căruia scorul era de 58-49 cu zece minute rămase de disputat. Serbia a realizat un parțial de 28-12 în secvența decisivă pentru a-și apropia victoria.

China câștigase grupa din care a făcut parte și era neînvinsă înaintea fazelor eliminatorii. În schimb, Serbia a fost depășită de Spania și s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa A.

Jelena Milovanovic Brooks a totalizat 18 puncte, Sonja Vasic a adăugat 16 puncte, 10 recuperări, iar Ana Dabovic a terminat cu 13 puncte, 6 pase decisive pentru Serbia. În replică, Ting Shao a reușit 17 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

Serbia se califică pentru a 2-a oară consecutiv în semifinalele competiției de baschet feminin la Jocurile Olimpice de vară. În urmă cu cinci ani, la Rio de Janeiro, elevele Marinei Maljkovic s-au clasat pe locul 3, cucerind medalia de bronz. Reamintim că luna trecută Serbia a câștigat Women’s EuroBasket pentru a 2-a oară în istorie.

În penultimul act, reprezentativa Serbiei se duelează cu învingătoarea dintre Statele Unite ale Americii și Australia.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.