Sepsi-SIC se califică în faza următoare din FIBA EuroCup Women – ediția 2021/22

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a obținut calificarea în faza următoare din FIBA EuroCup Women – ediția 2021/22. Campioana în exercițiu a României a învins în Turcia, scor 71-65, în etapa a 5-a din Grupa B.

Covăsnencele s-au desprins la 20-11 în primul sfert, dar Elazig Il Ozel Idare a reacționat și a trecut la condcuere, scor 37-34 la jumătatea întâlnirii. Sepsi a început mai bine repriza secundă și s-a apărat remarcabil pe tot parcursul ultimelor 20 minute de joc pentru a reveni la conducere și a se impune în cele din urmă.

Învingătoarele au terminat cu 50% la aruncările de trei puncte, au limitat echipa adversp la patru recuperări ofensive și a câștigat duelul sub panouri (39-29 la recuperări). Cu toate că a avut multe greșeli la construcție și a terminat cu doar 41% la aruncările de două puncte, formația antrenată de Zoran Mikes a obținut victoria și implicit a avansat în faza următoare a competiției.

Bsianna Ashaki Fraser a totalizat 32 puncte, 11 recuperări, Jovana Pasic a adăugat 21 puncte, 9 recuperări, 3 intercepții, iar Shaqwedia Wallace a izbutit 10 puncte, 6 pase decisive pentru Sepsi. În replică, Albina Razheva a reușit 23 puncte, 10 recuperări, alte trei jucătoare de la Elazig având peste zece puncte marcate.

Aceasta este a 4-a victorie consecutivă pentru Sepsi-SIC în FIBA EuroCup Women. Reprezentanta României are 4-1 la general și este matematic calificată în faza următoare indiferent de rezultatele ce se vor consemna în ultima etapă din această fază.

Amintim că Sepsi-SIC a fost sfertfinalistă a precedentei ediții a acestei competiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *