Sean Barnette se alătură campioanei Elveției

Sean Barnette a semnat un angajament cu Fribourg Olympic. Americanul se întoarce astfel în Elveția, acolo unde a mai jucat în alte rânduri pe parcursul carierei sale.

Americanul a petrecut ultimii doi ani și un total de patru sezoane alături de CSM CSU Oradea. El a cucerit două titluri de campion al României, dar și SuperCupa României, alături de roș-albaștri, jucând un rol foarte important la marile succese ale bihorenilor. De altfel, Sean a fost MVP-ul LNBM – ediția 2015/16 și omul decisiv în Meciul 4 (ultimul) al finalei LNBM 2019.

Fribourg a fost adversar al lui CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu în ediția 2019/20 a FIBA Europe Cup. Elvețienii au ajuns în această competiție, similar orădenilor, după ce au fost eliminași în preliminariile Basketball Champions League.

În sezonul 2019/20, Barnette a avut medii de 10.1 puncte, 4.7 recuperări și 1.6 pase decisive pe partidă în Liga Națională. El a disputat finala Cupei României și a participat în FIBA Europe Cup.

Înalt de 1.95 metri, Barnette este jucător de pozițiile 3-4. El are șase sezoane în România, primele două bifându-le alături de U-Mobitelco Cluj-Napoca.

Anterior, Barnette a evoluat în Elveția pentru Geneva Lions în sezonul 2011/12, respectiv pentru Lugano Tigers în ultima parte a sezonului 2014/15.

Fribourg Olympic se situa pe primul loc al campionatului din Elveția la momentul suspendării sezonului 2019/20. Federația de specialitate din Țara Cantoanelor a stabilit că Fribourg, formație situată pe primul loc la momentul declanșării pandemiei COVID-19, va participa în calificările Basketball Champions League.

Barnette este primul jucător care se desparte pe cale oficială de CSM CSU Oradea. Formația bihoreană mizează pe continuitate, pe lângă Barnette jucătorii care nu au semnat angajamente pentru sezonul 2020/21 din stagiunea anterioară fiind Kris Richard, Pavle Reljic și ultimul venit, Kristijan Krajina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *