SCM U Craiova se califică în semifinalele Cupei României pentru a 2-a oară consecutiv

SCM U Craiova s-a calificat la turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2021/22. Alb-albaștrii au trecut de SCM OHMA Timișoara, scor 82-65, în manșa a 2-a din sferturile de finală ale competiției.

Timișoara s-a instalat la conducere, scor 13-5, după cinci minute de joc. Alb-violeții au beneficiat de o prestație excelentă din partea lui Ivan Lilov la semicerc. Bulgarul a înscris de patru ori de la mare distanță în primul sfert. Craiova a terminat primul act cu 0/5 la trei puncte și avea 1/5 la linia de pedeapsă la jumătatea confruntării. Oaspeții au încheiat primul sfert în avantaj, scor 21-17.

Jocul combinativ al echipei antrenate de către Dragan Petricevic a fost extrem de eficient și în sfertul al 2-lea. Multe acțiuni colective au fost concretizate de bănățeni, însă Darrion Strong a suferit o accidentare ce a necesitat îngrijire medicală în minutul 16. Craiova a realizat un parțial de 9-0, intensificând nivelul de agresivitate în ambele faze ale jocului. Alb-albaștrii au marcat 22 puncte din spațiul de trei secunde în primele 20 minute de joc. Seria negativă a Timișoarei a fost oprită de tripla lui Nikola Gajic. Craiova a marcat ultimul coș al reprizei, intrând în avantaj la vestiare, scor 34-33.

Timișoara a înscris primul coș al repriza secunde, însă Craiova a reacționat. Gajic a fost sancționat cu greșeală antisportivă. De notat că Darrion Strong a revenit pe teren pentru alb-violeți. Acesta a fost faultat în manieră nesportivă de Franklin. Craiova a beneficiat de mai multe reușite din partea lui Qualls, desprinzându-se la cinci lungimi în minutul 24. Gazdele au fost sancționate cu fault tehnic pentru proteste, însă Qualls a dus avantajul la zece puncte. Un antisportiv împotriva lui Mocrițchi a adus cinci puncte în contul Craiovei, avantajul urcând la 15 lungimi. Timișoara a ajuns la 22 posesii pierdute în mai puțin de 30 minute de joc. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 65-42, Qualls și Qyatt marcând de mai multe ori de la mare distanță.

Craiova a controlat avantajul construit în sfertul al 3-lea, atunci când a realizat un parțial de 31-9. Erorile au continuat în jocul oaspeților, atât la construcție, cât și la finalizare. Astfel, formația antrenată de către Michalis Kakiouzis a păstrat un avantaj consistent. Tripla lui Lilov a strâns la 69-53 în minutul 35 al partidei. Troy Franklin a mai avut un gest ce nu îi face cinste, fiind descalificat pentru cumul de greșeli tehnice. Chiar și așa Craiova a rămas în avantaj, oaspeții reușind să se apropie la 15 puncte cu două minute înainte de final. Sfârșitul partidei nu a adus schimbarea.

Michael Qualls a totalizat 26 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții, Khaliff Wyatt a terminat cu 18 puncte, 4 recuperări și 3 intercepții, iar Josh Hawley a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, pentru SCM U Craiova. În replică, Ivan Lilov a contabilizat 22 puncte, 4 pase decisive, dar și șase posesii pierdute.

Partida tur, desfășurată pe 23 decembrie, la Timișoara, s-a încheiat cu victoria bănățenilor. Rezultatul acelei partide a fost de 97-87. Astfel, SCM U Craiova a câștigat dubla cu scorul general de 169-162. Este a 2-a calificare consecutivă în semifinalele cupei pentru olteni.

Foto: Ionuț Greere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.