SCM U Craiova învinge Steaua București în pofida faptului că nu a condus deloc în timpul regulamentar

SCM U Craiova a învins Steaua București, scor 85-78, la capătul unui meci extrem de echilibrat, contând pentru turneul 12 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Formația antrenată de Aco Todorov nu a condus nicio secundă pe parcursul timpului regulamentar și a revenit de l aun deficit maxim de 13 lungimi.

Militarii au început mult mai bine, reușind să se desprindă la 14-2 în primele șase minute de joc efectiv. De altfel, Craiova a marcat o singură aruncare din acțiune în primele nouă încercări. Steaua conducea cu scorul de 18-8 la prima pauză.

Avantajul bucureștenilor a urcat la 13 puncte în debutul secvenței a 2-a. Craiova a reacționat și a înjumătățit deficitul în minutul 13 al partidei. Militarii au rămas în avantaj pe tot parcursul reprizei, scorul la jumătatea partidei fiind de 37-29.

Craiova a început mai bine repriza secundă și s-a apropiat la cinci lungimi, dar Steaua a reacționat, marcând opt puncte în succesiune și s-a desprins încă o dată la 13 puncte. Amfitironii au avut probleme la finalizare, procentajele fiind modeste, însă au reușit din nou să se apropie, scor 55-48, cu zece minute înainte de final.

Andrei Mandache a suferit o accidentare în debutul secvenței decisive. El nu a putut continua jocul. Craiova a speculat momentul, reușind să strângă la o singură posesie în minutul 33 al partidei. Monyea Pratt a marcat primele sale puncte la jumătatea secvenței decisive pentru a apropia echipa gazdă la 61-58. Echilibrul s-a menținit, cu Steaua în avantaj de 1-2 posesii pe tabela de marcaj. Monyea Pratt a restabilit egalitatea la 70 chiar la intrarea în ultimul minut de joc efectiv. Maurice Creek a pierdut două posesii, dar Craiova a profitat doar pe jumătate, iar Kenny Brown a ratat ultima aruncare din timpul regulamentar, la scorul de 70-70.

Runda suplimentară a demarat cu câte o reușită de pe semicerc la cele două panouri. Craiova a preluat pentru prima dată conducerea în acest meci după liberele lui Pratt, scor 75-73. Replica a venit de la Kenny Brown, cu o aruncare de pe semicerc, însă Diculescu a trimis mingea în coș pe pătrundere, iar Pratt a finalizat o acțiune de pivot. Oltenii s-au desprins la două posesii chiar la intrarea în ultimul minut din prelungiri prin același Pratt.

Goran Filipovic a reușit 23 puncte, Dragoș Diculescu a terminat cu 15 puncte, Mate Vucic a adăugat 12 puncte, 8 recuperări, iar Monyea Pratt a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări și 7 pase decisive pentru SCM U Craiova. În replică, Maurice Creek a totalizat 22 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Kenny Brown a terminat cu 19 puncte, Ivan Vranes a adăugat 19 puncte, 7 recuperări pentru Steaua.

Steaua a jucat cu doar trei străini în acest meci și a fost lipsită de Radu Vîrnă, pierzându-l pe Mandache la începutul secvenței decisive.

SCM U Craiova a ajuns la 13-7 prin acest succes. În schimb, Steaua București are 9-12 în Liga Națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *