SCM U Craiova învinge BC CSU Sibiu la limită

SCM U Craiova a învins BC CSU Sibiu, scor 75-74, în prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Partida s-a jucat la Craiova și a fost transmisă în direct la FRB TV.

Sibiul a început mai bine, instalându-se la conducere, însă continuarea a fost favorabilă gazdelor. Craiova nu și-a găsit ritmul de pe semicerc, însă a punctat cu generozitate din spațiul de trei secunde pentru a trece la conducere. Oltenii au avut un maxim de șapte puncte pe parcursul primului act, însă tripla lui Jared Jordan a stabilit scorul la prima pauză, 23-19.

Craiova s-a menținut în avantaj în debutul secvenței a 2-sa, chiar dacă procentajul de pe semicerc nu s-a îmbunătățit substanțial. Totuși, o triplă semnată Monyea Pratt a refăcut ecartul de șapte lungimi pe tabela de marcaj în favoarea echipei gazdă pe fondul atenției acordate de olteni în ceea ce privește prevenirea situațiilor de contraatac sau tranziție din partea formației sibiene. Sibiul a reușit totuși să se apropie, prin liberele lui Tohătan, respectiv Philmore din spațiul de trei secunde pe fondul impreciziilor lui Laser. Triplele lui Jordan Chatman și reușita lui Lucas Tohătan au adus Sibiul în avantaj, scorul la jumătatea partidei fiind stabilit de Dragoș Diculescu, 42-40 în favoarea Sibiului.

Echipele s-au succedat de trei ori la conducere în debutul rerizei secunde, după care Craiova s-a desprins grație unui parțial de 12-0 în urma căruia s-a consemnat cel mai mare ecart din acest meci, scor 57-46. Formația din Sibiu a replicat cu cinci puncte consecutive pentru a se apropia la două posesii pe tabela de marcaj. Scorul cu zece minute înainte de final era de 57-51 pentru SCM U Craiova. Formația din Sibiu a marcat doar nouă puncte în această secvență.

Ultimul act a demarat cu mai multe imprecizii de ambele părți. Tyler Laser a înscris pe un contraatac primele puncte ale gazdelor, însă Randal Falker a replicat din spațiul de trei secunde în cel de-al 2-lea minut din această secvență. Sibiul s-a apropiat la o singură posesie cu șase minute înainte de final, prin aruncările libere semnate Isaiah Philmore. Gazdele au fost penalizate cu fault tehnic pentru simulare, dar replica a venit de la Porter Troupe, autor al unui coș cu fault după ce apărătorii sibieni s-au încurcat reciproc, doi dintre ei împiedicându-se unul pe celălalt. Barry Stewart a găsit ținta de pe semicerc, însă Troupe a reușit un nou coș cu fault. Philmore a înscris șase puncte consecutive pentru formația oaspete pentru aduce Sibiul în avantaj, în condițiile în care americanul a jucat la poziția 3 pe finalul partidei, cu Falker și Cooper la pozițiile 4-5.

Porter Troupe a readus Craiova în avantaj de la linia de pedeapsă, după care Randal Falker a egalat cu același gen de execuție la intrarea în penultimul minut de joc. Russell Byrd a fost servit la semicerc pentru a readuce Craiovei un avantaj de trei puncte. Oltenii nu au găsit soluții împotriva formulei de joc cu trei oameni mari folosită de Sibiu, iar Philmore a fost trimis din nou la linia de pedeapsă. Tot acolo a ajuns și Falker, însă pivotul sibienilor a avut probleme la acest capitol. De notat că Sibiul a jucat finalul partidei cu Tohătan, adică fără Jordan. În schimb, Craiova a mizat pe Țîbîrnă. Ambele echipe au fost neinspirate la final, atât la creație, cât și la finalizare. Laser a trimis la linia de pedeapsă, unde a fost precis pentru a mări avantajul Craiovei la trei puncte cu 6.3 secunde înainte de final, moment în care Sibiul a cerut timp de odihnă.

La reluare, Sibiul a jucat cu Jordan și Torok, primul făcând repunerea. Craiova a faultat imediat după repunere pentru a preveni o aruncare de trei puncte. Stewart a ajuns la linia de pedeapsă cu 5.1 secunde rămase pe ceas. Acesta a transformat ambele aruncări pentru a strânge la un singur punct, iar Aco Todorov a cerut un nou timp de odihnă. Oltenii au greșit repunerea, însă Sibiul nu a găsit soluții pentru o aruncare la coș, iar partida s-a terminat cu scorul de 75-74.

Sibiu a avut procentaje mai bune, a cules mai multe recuperări și a obținut mai multe intercepții. În schimb, Craiova a avut mai puține posesii pierdute și a executat cu 12 aruncări din acțiune mai mult decât echipa adversă.

Porter Troupe a totalizat 17 puncte, Omari Gudul a adăugat 13 puncte, 6 recuperări, iar Tyler Laser a încheiat cu 12 puncte (5/17 la aruncările din acțiune, 0/7 la trei puncte), 6 pase decisive pentru Craiova. În replică, Isaiah Philmore a reușit 22 puncte, 11 recuperări, Jordan Chatman a adăugat 14 puncte, iar Barry Stewart a avut 10 puncte pentru Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.