SCM U Craiova avansează în finala turneului preliminar FIBA Europe Cup din Lituania

SCM U Craiova este la un singur pas de grupele FIBA Europe Cup. Reprezentanta României a surclasat Kapfenberg Bulls din Austria, în semifinalele turneului preliminar de la Jonava (Lituania). Rezultatul final a fost de 71-55.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, cele două echipe fiind la egalitate după primele zece minute de joc. Secvența a 2-a a adus Craiova la conducere, scorul la jumătatea partidei fiind de 37-32.

Repriza secundă a consemnat un nivel de apărare extraordinar pentru echipa antrenată de Vitaly Stepanovski. Oltenii s-au desprins la zece lungimi cu zece minute înainte de final. Ecartul a urcat chiar și la 20 lungimi. Finalul partidei a fost controlat de olteni, însă avantajul a scăzut.

Craiova a avut procentaj mai bun la aruncări, a controlat lupta la recuperare, cu precădere cea ofensivă, a avut mai multe pare decisive și intercepții, respectiv mai puține posesii pierdute. Așadar, a victorie clară, după ce a fost superioară la toate capitolele.

Shawn Hopkins a totalizat 21 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții, iar Cortez Edwards a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive pentru SCM U Craiova. Giordan Watson a bifat 10 pase decisive pentr formația câștigătoare. De cealaltă parte, Brad Greene a totalizat 19 puncte, 12 recuperări, iar Nemanja Krstic a reușit 16 puncte pentru Kapfenberg.

În finala turneului preliminar, programată vineri (30.09), Craiova se duelează cu Kalev Cramo din Estonia, cea mai experimentată echipă din cadrul acestui eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.