SCM U Craiova a aplicat pentru un loc în FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a aplicat pentru un loc în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Finalista Cupei României în ultima ediție desfășurată ar urma să fie a 4-a echipă românească înscrisă în cupele europene la masculin.

Formația antrenată de către Vitaly Stepanovski s-a oprit în primul tur al playoff-ului din Liga Națională – ediția 2021/22, fiind învinsă cu 2-1 la general de FC Argeș Pitești. Alb-albaștrii terminaseră sezonul regulat pe locul 5.

Oltenii au participat în trecut în Liga Balcanică, o competiție regională. Înscrierea în FIBA Europe Cup ar urma să reprezinte debutul absolut al Craiovei în cupele europene.

Rămâne de văzut dacă Craiova va fi primită în competiție. Amintim că CSM CSU Oradea a aplicat pentru un loc în FIBA Europe Cup, după trei campanii solide în această întrecere ce s-au încheiat cu prezențe în TOP 16 (în 2020), locul 3 (2021) și sferturi de finală (2022).

CSO Voluntari va juca în FIBA Europe Cup dacă nu reușește să acceadă în grupele Basketball Champions League. Ilfovenii trebuie să câștige trei meciuri pentru a avansa în grupele competiției superioare valoric.

U-BT Cluj-Napoca va evolua în EuroCup, competiție organizată de Euroleague Basketball. Campioana României va avea asigurate 18 meciuri în această întrecere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.