SCM Ohma Timișoara învinge CSM Athletic Constanța după o repriză de prelungiri

SCM Ohma Timișoara s-a impus în partida cu CSM Athletic Constanța într-un meci din cadrul etapei a 8-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Rezultatul final a fost de 87-83.

Formația bănățeană a început mai bine și s-a desprins la șapte lungimi, dar nu a reușit să se mențină în control. Constanța a replicat cu un parțial de 12-0 și a venit la conducere, una pe care nu a cedat-o pe parcursul următoarelor două secvențe. La prima pauză, oaspeții conduceau cu scorul de 19-17.

Sfertul al 2-lea a fost aprig disputată. Formația de pe litoral a reușit să se desprindă la șapte puncte, însă Timișoara a reacționat spre finalul reprizei. După 20 minute de joc scorul era de 37-35 în favoarea lui CSM Athletic Constanța.

Echipa antrenată de Alexandru Olteanu a dominat lupta la recuperare, dar nu a știut să aibă grijă de minge. Chiar și așa, Constanța a rămas în avantaj, fiind mai precisă la finalizare. Amfitrionii au reușit să egaleze la 49 în minutul 26 al confruntării. A urmat un parțial de 7-0 ce i-a readus în avantaj pe oaspeți. De altfel, la intrarea în sfertul decisiv scorul era de 56-54 în favoarea Constanței.

Ultimul act a demarat mai bine pentru Timișoara. Echipa antrenată de către Dragan Petricevic a trecut la conducere pentru prima dată după primul sfert, prin reușita lui Eric McClellan. Alb-violeții au marcat primele opt puncte ale acestei perioade de joc, însă Constanța a revenit și a restabilit egalitatea la 65 și 67. Nathan Johnson a înscris al 5-lea său coș de trei puncte și a aduc Constanța din nou la conducere. Ambele protagoniste au întâmpinat probleme la linia de pedeapsă pe finalul meciului. Ilija Djokovic a egalat situația la 74 cu o triplă când mai erau câteva secunde de joc pentru a forța intrarea în prelungiri.

Gazdele au punctat primele în repriza de prelungiri, dar Johnson a fost de neoprit și a mai înscris o dată de la distanță. Egalarea a venit cu același procedeu, din mâna lui McClellan. Bănățenii au rămas fără pivoții Lazar și Kesar, dar și fără Antonio Năsturescu, toți descalificați. De cealaltă parte, Constanța l-a pierdut pe Jakob Cebasek. Același Djokovic a marcat coșul prin care Timișoara a venit definitiv la conducere. Oaspeții au fost sancționați pe final de meci cu greșeală antisportivă și fault tehnic.

Ilija Djokovic a contabilizat 20 puncte, 8 pase decisive, Eric McClellan a terminat cu 20 puncte, 5 recuperări, Igor Kesar a reușit 13 puncte, Laci Lazar a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări, 4 capace pentru Timișoara. De cealaltă parte, Nathan Johnson a reușit 27 puncte, Mario Lazăr a terminat cu 17 puncte, 10 recuperări, Egidijus Mockevicius a avut 12 puncte, iar Vytenis Cizauskas a terminat cu 10 puncte, 10 pase decisive, 6 recuperări pentru Constanța.

Timișoara a fost lipsită de Nikola Gajic în această confruntare.

SCM Ohma Timișoara are 6-1 la general după acest meci, iar CSM Athletic Constanța a ajuns la 3-3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.