Sasha Vezenkov este MVP-ul lunii Februarie 2023 în Euroligă

Sasha Vezenkov a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al lunii Februarie 2023 în Euroliga masculină. Acesta a ajutat pe Olympiacos Pireu să completeze a 2-a lună a anului calendaristic cu un bilanț impecabil în competiția supremă din Europa.

Jucătorul bulgar ce evoluează în prealabil la poziția 4, a contabilizat 18.5 puncte, 7.4 recuperări și 23.5 la eficiență în cele patru partide disputate de Oly în Euroligă pe parcursul lunii Februarie. Concret, echipa din portul Pireu a depășit echipele Fenerbahce Beko Istanbul, Anadolu Efes Istanbul, Alba Berlin și Valencia Basket.

Vezenkov a avut trei meciuri cu cel puțin 20 puncte marcate și a realizat două double-double-uri. El a petrecut peste 32 minute în teren la fiecare din cele patru partide disputate.

Înalt de 2.06 metri, Sasha Vezenkov are 27 ani. El parcurge al 8-lea sezon în Euroligă. A petrecut primele trei stagiuni alături de FC Barcelona, echipă la care a înregistrat 65 apariții. Se află la cea de-a 5-a stagiune consecutivă în competiție alături de Olympiacos Pireu, cu 161 apariții.

Sezonul 2022/23 este cel de-al 2-lea consecutiv în care Vezenkov a fost titularizat în fiecare meci la nivel de Euroligă. În sezonul anterior a avut medii de 13.7 puncte, 5.9 recuperări, 1.5 pase decisive și 17.8 la eficiență, în 38 apariții. Olympiacos Pireu s-a clasat pe locul al 4-lea la F4-ul din sezonul anterior.

În actuala stagiune, până la această oră, Sasha are 24 meciuri jucate cu medii de 18.5 puncte, 7.4 recuperări, 1.8 pase decisive și 1.0 intercepții în 29 minute pe meci. Are 66% la aruncările de două puncte, 43% la semicerc și 86% la linia de pedeapsă pentru 23.5 la eficiență.

De notat că în acest moment al sezonului 2022/23, Vezenkov este liderul Euroligii la eficiență, puncte și recuperări pe meci, iar echipa sa ocupă primul loc în clasament. Așadar, el este principalul favorit la titlul de cel mai bun jucător al stagiunii în competiția de top a Europei la nivel de club.

Este a 2-a distincție de MVP al lunii pentru Sasha Vezenkov în actualul sezon competițional. El a primit același premiu pe luna Noiembrie 2022. Este a 3-a astfel de distincție din cariera jucătorului amintit. Prima a obținut-o pentru prestațiile avute în luna Februarie a anului 2022.

Ceilalți laureați ai lunii în actualul sezon sunt Mike James (AS Monaco) în luna Octombrie, Luca Vildoza (Steaua Roșie Belgrad) în luna Decembrie, respectiv Augustine Rubit (Bayern Munchen) în luna Ianuarie.

Nikola Mirotic, actualmente la FC Barcelona, rămâne jucătorul cu cele mai multe distincții de MVP al lunii în Euroligă. Acesta are șapte trofee de acest gen. El este secondat de Mike James cu patru. Urmează un grup de jucători cu trei astfel de trofee: Nando De Colo, Juan Carlos Navarro, Shane Larkin, Vassilis Spanoulis, Ante Tomic și Jan Vesely, alături de amintitul Vezenkov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.