Sarunas Jasikevicius a avut cuvinte de laudă la adresa echipei lui Emanuel Cățe

UCAM Murcia a fost învinsă pe teren propriu, la limită, de FC Barcelona – campioana în exercițiu a Spaniei și vicecampioana Europei. Rezultatul final al partidei a fost de 87-89.

Formația antrenată de Sito Alonso, pentru care a evoluat și Emanuel Cățe, a avut un avantaj maxim de 17 puncte, dar gruparea catalană a reacționat cu un parțial de 48-33 în sferturile 2 și 3, reușind să reziste până la final pentru o victorie muncită.

Venit de pe bancă, Cățe a totalizat 2 puncte și 3 recuperări în doar 4 minute și 19 secunde de joc. Liderul Murciei a fost Isaiah Taylor, autor a 25 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, alți trei jucători ai gazdelor având peste zece puncte marcate.

Omul meciului a fost Nikola Mirotic, autor al unui record personal stagional de puncte marcate în Liga ACB. Acesta a avut 30 puncte și 9 recuperări pentru 39 la eficiență în 31 minute pe parchet. L-au secondat Dante Exum – 17 puncte, 8 recuperări și Nicolas Laprovittola – 17 puncte, 4 pase decisive în contul Barcelonei.

La finalul jocului, antrenorul Sarunas Jasikevicius a avut numai cuvinte de laudă la adresa Murciei. Iată ce a afirmat lituanianul:

„Trebuia să fim mai calmi decât am fost la începutul meciului. Nu ne-am găsit ritmul în ofensivă pe parcursul primului sfert și am rămas mult în urmă foarte devreme în acest meci. Ulterior ne-am găsit și impus ritmul. Am jucat mult mai bine în următoarele trei sferturi decât în primul.

Este o victorie importantă, într-una dintre cele mai grele săli din Liga ACB. Am jucat așa cum o face de obicei Murcia pe teren propriu. Sunt o echipă extrem de fizică. Nu am fi avut șanse la victorie dacă nu am fi putut să egalăm agresivitatea lor. Consider că meciuri precum cel de la Murcia sunt mai dificile decât cele din Euroligă din acest considerent. În plus, omologul meu, Sito Alonso, face o treabă de excepție pentru a-și pregăti echipa la fiecare meci. Întotdeauna este o provocare să joci împotriva echipelor sale.”

În urma acestui rezultat, FC Barcelona are 20-5 la general și este lider în Liga ACB. În schimb, UCAM Murcia are 13-12 și se află pe locul 8 din totalul de 18 poziții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.